Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Software Forums > ImgBurn

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 25 Apr 2006, 02:11 AM   #1
Gold Member
Gold Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Hellas
Posts: 115
Question Burning stops at 40-60%

It used to work perfectly burning DVDs using ImgBurn or DVD Decrypter.
But now burning stops at 40-60%. It happened 6 times out of 10 in the last 3 days.
No new programs or software has been added to my PC.
Does anyone have a clue what is going on, or experienced similar problems???
conair is offline   Reply With Quote
Old 25 Apr 2006, 05:11 AM   #2
Digital Video Master
Digital Video Master
 
geno888's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Italy
Posts: 1,081
Default

What burner/firmware and what media? Are you using different media recently?

To exclude a damaged drive, can you try it in another computer?
geno888 is offline   Reply With Quote
Old 25 Apr 2006, 05:26 AM   #3
Gold Member
Gold Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Hellas
Posts: 115
Default

I have and use 2 burners on my PC
a. NEC ND-3540A
b. SONY DRU-700A
I always use the same media "DVD+R Taiyo Yuden TO2" never had any problems.
The problem persist with both burners.
conair is offline   Reply With Quote
Old 25 Apr 2006, 05:28 AM   #4
Demigod of Digital Video
 
LT. Columbo's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Los Angeles, CA
Posts: 10,671
Default

please check for a firmware update if there is one, also verify your current MEDIA ID.
http://forum.digital-digest.com/showthread.php?t=57993
__________________
"One day men will look back and say I gave birth to the 20th Century". Jack The Ripper - 1888
Columbo moments...
"Double Shock" "The Greenhouse Jungle" "Swan Song" FORUM RULES
"You try to contrive a perfect alibi, and it's your perfect alibi that's gonna hang ya."
(An Exercise In Fatality, 1974)


LT. Columbo is offline   Reply With Quote
Old 25 Apr 2006, 05:31 AM   #5
Super Moderator
 
Chewy's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: millenium falcon
Posts: 18,971
Default

this might be a hard one, any glitches related to the power supply?

post a failed burn ImgBurn log
Chewy is offline   Reply With Quote
Old 26 Apr 2006, 01:18 AM   #6
Gold Member
Gold Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Hellas
Posts: 115
Default

Thank you guys for the effort but none of your suggestions applies to my problem.
There is nothing wrong with my hardware, the media I’m using, the power supply etc.
I’ve been going thru my machine for many hours and the only thing I’ve noticed is a reference to an installation that is visible only as system restore point and appears to be installed by mcrsoft on the 14th of April (it’s about the date my burning problem started) together with some Win. Updates (I had auto update ON).
It is called “Software Distribution Service 2.0”. I can’t restore my system to an earlier point before this Installation it just doesn’t let me. I did some research on the net about this “Software Distribution Service 2.0” and I found that this is causing many problems to all the users who have got this piece of sh*t and it gets better “You can not get rid of it”.
Now every time I use DVD Decrypter or ImgBurn (I try to burn using RW’s to see if it works) if the burn doesn’t finish its impossible to stop and close the App.
When I try thru task manager to end task I get the Apps window to close but I can see in the processes window that the App is still running and there is no way to end the process, only if I reboot.
I thing Formatting the HD will be the solution.
Thanks for Your patience
conair is offline   Reply With Quote
Old 26 Apr 2006, 01:45 AM   #7
Super Moderator
 
Chewy's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: millenium falcon
Posts: 18,971
Default

have you tried turning off system restore?
Chewy is offline   Reply With Quote
Old 26 Apr 2006, 01:58 AM   #8
Gold Member
Gold Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Hellas
Posts: 115
Default

How this could help?? I don’t see any relevance.
conair is offline   Reply With Quote
Old 26 Apr 2006, 02:59 AM   #9
Super Moderator
 
Chewy's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: millenium falcon
Posts: 18,971
Default

Software Distribution Service 2.0 was linked to system restore, my XP autoupdate did not download the feature. I never use restore, others
recovered with it.
Chewy is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nero Burning of House of Wax stops at 72% Pilu DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware 2 4 Nov 2005 09:04 AM
Burning to DL stops at 50% glong86 DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware 14 26 Oct 2005 10:53 PM
nero stops burning vcd files at 3% sanman99 Junior Members/Newbies 7 24 May 2005 09:33 PM
DVD Burner Stops Burning Shoeless DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware 8 16 Apr 2005 05:00 AM



All times are GMT +10. The time now is 09:52 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com