Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Software Forums > ImgBurn

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 21 Nov 2006, 11:12 AM   #1
Outta Here
 
Join Date: Aug 2005
Location: bye bye
Posts: 96
Question DL movie backup to DVD+R DL (BenQ 1655)

I decided to continue this from another thread in the DVD Decrypter section.

I'm trying to backup a dual-layer movie to a 2.4X DVD+R DL disc (Verbatim, of course) and it doesn't seem to be working. I used RipIt4Me in ISO mode to create an MDS and ISO file. Then opened up the MDS file in ImgBurn and started the burn and got some type of format errors starting to write the lead-in, but these don't show up in the log file for some odd reason. I set it to MAX burn, maybe it should be manually set to 2.4X?

OK, I tried ripping again with RipIt4Me (latest version) and then burning with ImgBurn (latest version) and approx. 23 minutes into the burn I got an error. It looks like it wrote the first layer fine, but freaked out with the second layer. Here's the error message and then ImgBurn log, what did I miss?:

ERROR MESSAGE
I/O Error!

Device: [1:0:0] BENQ DVD LS DW 1655 BCIB (S (ATA)

ScsiStatus: 0x02
Interpretation: Check Condition

CDB: 2A 00 00 1F 74 60 00 00 20 00
Interpretation: Write (10) - Sectors: 2061408 - 2061439

Sense Area: 70 00 03 00 00 00 00 12 00 00 00 00 0C 00 00 00 00 00 00 01 02 03 04 05
Interpretation: Write Error

IMGBURN LOG
I 18:04:33 ImgBurn Version 2.1.0.0 started!
I 18:04:33 Microsoft Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600 : Service Pack 2)
I 18:04:34 Initialising SPTI...
I 18:04:34 Searching for SCSI / ATAPI devices...
I 18:04:34 Found 2 DVD-ROMs and 1 DVD▒RW!
I 18:07:22 Operation Started!
I 18:07:22 Source File: I:\MovieRip\KING_KONG\KING_KONG.MDS
I 18:07:22 Source File Sectors: 4,117,406 (MODE1/2048)
I 18:07:22 Source File Size: 8,432,447,488 bytes
I 18:07:22 Source File Volume Identifier: KING_KONG
I 18:07:22 Source File Implementation Identifier: Daikin U.S. Comtec Lab
I 18:07:22 Source File File System(s): ISO9660, UDF (1.02)
I 18:07:22 Destination Device: [1:0:0] BENQ DVD LS DW1655 BCIB (S (ATA)
I 18:07:22 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: MKM-001-00) (Speeds: 2.4x)
I 18:07:22 Destination Media Sectors: 4,173,824
I 18:07:22 Write Mode: DVD
I 18:07:22 Write Type: DAO
I 18:07:22 Write Speed: 2.4x
I 18:07:22 Link Size: Auto
I 18:07:22 Test Mode: No
I 18:07:22 BURN-Proof: Enabled
I 18:07:22 Optimal L0 Data Zone Capacity: 2,061,088
I 18:07:22 Optimal L0 Data Zone Method: Copied From Original Disc
I 18:07:22 Filling Buffer...
I 18:07:23 Writing LeadIn...
I 18:07:52 Writing Image...
I 18:07:52 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 2061087)
I 18:30:22 Writing Layer 1... (LBA: 2061088 - 4117405)
W 18:30:33 Failed to Write Sectors 2061408 - 2061439 - Write Error
W 18:30:33 Retrying (1 of 20)...
W 18:30:33 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 18:30:33 Retrying (2 of 20)...
W 18:30:33 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 18:30:33 Retrying (3 of 20)...
W 18:30:33 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 18:30:33 Retrying (4 of 20)...
W 18:30:33 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 18:30:33 Retrying (5 of 20)...
W 18:30:33 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 18:30:33 Retrying (6 of 20)...
W 18:30:33 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 18:30:33 Retrying (7 of 20)...
W 18:30:33 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 18:30:33 Retrying (8 of 20)...
W 18:30:33 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 18:30:33 Retrying (9 of 20)...
W 18:30:33 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 18:30:33 Retrying (10 of 20)...
W 18:30:33 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 18:30:33 Retrying (11 of 20)...
W 18:30:33 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 18:30:33 Retrying (12 of 20)...
W 18:30:33 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 18:30:33 Retrying (13 of 20)...
W 18:30:33 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 18:30:33 Retrying (14 of 20)...
W 18:30:33 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 18:30:33 Retrying (15 of 20)...
W 18:30:33 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 18:30:33 Retrying (16 of 20)...
W 18:30:33 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 18:30:33 Retrying (17 of 20)...
W 18:30:33 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 18:30:33 Retrying (18 of 20)...
W 18:30:33 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 18:30:33 Retrying (19 of 20)...
W 18:30:33 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 18:30:33 Retrying (20 of 20)...
W 18:30:33 Retry Failed - Invalid Address For Write

It then asked what I wanted to do and I said cancel and I got this:
E 19:01:37 Failed to Write Sectors 2061408 - 2061439 - Write Error
I 19:01:37 Synchronising Cache...
I 19:01:38 Closing Track...
I 19:01:45 Finalising Disc...

Finalising Disc failed and I got this:
W 19:02:41 Potential 'WaitImmediateIO' Deferred Error - (0/2) - Write Error

I then said cancel and heard a "Oh No" message and then got this:
E 19:03:19 Finalise Disc Failed! - Reason: Write Error
E 19:03:20 Failed to Write Image!
E 19:03:20 Operation Failed! - Duration: 00:55:57
I 19:03:20 Average Write Rate: 1,278 KB/s (0.9x) - Maximum Write Rate: 3,360 KB/s (2.4x)

What the heck is going on? Do you need the RipIt4Me log as well? Do I need to indicate a break point somehow? I thought with the MDS file that it figured out the break point itself. I'm guessing I should try this in Test Mode until it works as not to make expensive DVD+R DL coasters. Other ideas? Thank you.
SkaarjMaster is offline   Reply With Quote
Old 21 Nov 2006, 11:23 AM   #2
King of Digital Video
King of Digital Video
 
NightTran's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: eastcoast, on the beach
Posts: 4,224
Default

ripit4me in iso mode> imgburn?

if that was what you did then all I would do is roll back to BCDB and try again, it could be one bad disc ( nothing is 100% proof)
NightTran is offline   Reply With Quote
Old 21 Nov 2006, 12:26 PM   #3
Outta Here
 
Join Date: Aug 2005
Location: bye bye
Posts: 96
Question

What about the PSL question? Should I have said 'no'? That's the only other thing I can think of. What's wrong with the BCIB firmware?
SkaarjMaster is offline   Reply With Quote
Old 21 Nov 2006, 12:45 PM   #4
Just Trying To Help
 
soup's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Canada Region 1
Posts: 7,524
Default

Please post the RipIt4Me log.
__________________

soup is offline   Reply With Quote
Old 21 Nov 2006, 12:47 PM   #5
King of Digital Video
King of Digital Video
 
NightTran's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: eastcoast, on the beach
Posts: 4,224
Default

Quote:
Originally Posted by SkaarjMaster View Post
What about the PSL question? Should I have said 'no'? That's the only other thing I can think of. What's wrong with the BCIB firmware?
I sorry but I do not see the PSL question?

Thanks
NightTran is offline   Reply With Quote
Old 21 Nov 2006, 02:12 PM   #6
Outta Here
 
Join Date: Aug 2005
Location: bye bye
Posts: 96
Default

The RipIt4Me log is too long to post. What do you suspect is wrong and what should I look for in the log? It's 44KB, but I can post it in 4 parts if you think it would help. It's the debug log. Is there another log for RipIt4Me that I don't know about?

The PSL thing is a question that is asked during RipIt4Me. I was just wondering if I may have answered it wrong.

EDIT: after reading this thread, it's probably a good possibility of a media problem (firmware-related or not).
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=168826

I'll try another disc in test mode at 2.4X again and see what happens. If that doesn't work, then I'll try at 2X; if not, then I'll just try the 8X Verbatim discs and be done with it.

Last edited by SkaarjMaster; 22 Nov 2006 at 01:52 AM
SkaarjMaster is offline   Reply With Quote
Old 22 Nov 2006, 12:02 PM   #7
Outta Here
 
Join Date: Aug 2005
Location: bye bye
Posts: 96
Thumbs up

It worked! The 2.4X test burn worked, so I tried the 2.4X real burn and played it in the DVD player after a successful burn and everything is fine! Must have been that the first disc in the stack was bad.

No sense in bumping this thread for this, but just wanted to thank everyone that helped with this and other DVD ripping/burning problems that I've had. I think I have this single-layer and dual-layer ripping/burning thing figured out now!

Last edited by SkaarjMaster; 25 Nov 2006 at 03:10 AM
SkaarjMaster is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
37$ to the door usa benq 1655 Chewy DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware 26 29 Sep 2006 04:00 PM
1650/1655 at NewEgg NightTran DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware 38 14 Sep 2006 07:03 AM
Benq 1650/1655 not reading some discs... katzdvd DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware 5 25 Aug 2006 12:47 PM
BenQ DQ60 is it a BenQ dmanshead DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware 3 11 Jun 2006 07:57 PM



All times are GMT +10. The time now is 09:52 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com