Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Software Forums > ImgBurn

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 28 Dec 2006, 09:31 AM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Washington, DC
Posts: 3
Default Help! IMGBurn I/O Error - Invalid Address for Write

Hi, I've been reading these boards for awhile now, but I'm a newbie to posting so I appreciate any help you can give me.

I suddenly started having problems burning (I/O Error) a couple of weeks ago with the DVD Shrink Nero combo. I then switched to DVD Decrypter and got a new I/O Error, so finally I tried DVD Shrink with IMGBurn. I get an I/O Error with these other lines (I didn't put down the lines in between Interpretations):
I/O Error!

Interpretation: Check Condition
<O</O
Interpretation: Write (10) ľ Sectors: 0-31
<O</O
Interpretation: Unknown (Write Error) (0x0C, 0x80)

Here is the IMG Burn Log:
I 16:19:50 ImgBurn Version 2.1.0.0 started!
I 16:19:50 Microsoft Windows XP Professional (5.1, Build 2600 : Service Pack 2)
I 16:19:50 Initialising SPTI...
I 16:19:50 Searching for SCSI / ATAPI devices...
I 16:19:50 Found 1 DVD-ROM/CD-RW and 1 DVD▒RW/RAM!
I 16:27:53 Operation Started!
I 16:27:53 Source File: C:\THANKYOUFORSMOKING_WS.ISO
I 16:27:53 Source File Sectors: 2,291,433 (MODE1/2048)<O></O>
I 16:27:53 Source File Size: 4,692,854,784 bytes
I 16:27:53 Source File Volume Identifier: THANKYOUFORSMOKING_WS
I 16:27:53 Source File Implementation Identifier: DVD Shrink
I 16:27:53 Source File File System(s): ISO9660, UDF (1.02)
I 16:27:53 Destination Device: [0:0:0] HL-DT-ST DVDRRW GSA-2166D 1.01 (E (USB)
I 16:27:53 Destination Media Type: DVD+R (Disc ID: MCC-004-00) (Speeds: 4x, 8x, 12x, 16x)
I 16:27:53 Destination Media Sectors: 2,295,104
I 16:27:53 Write Mode: DVD
I 16:27:53 Write Type: DAO
I 16:27:53 Write Speed: 4x
I 16:27:53 Link Size: Auto
I 16:27:53 Test Mode: No
I 16:27:53 BURN-Proof: Enabled
I 16:27:54 Filling Buffer...
I 16:27:55 Writing LeadIn...
W 16:28:09 Failed to Write Sectors 0 - 31 - Unknown (Write Error) (0x0C, 0x80)
W 16:28:09 Retrying (1 of 20)...
W 16:28:09 Retry Failed - No Seek Complete
W 16:28:09 Retrying (2 of 20)...
W 16:28:09 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 16:28:09 Retrying (3 of 20)...
W 16:28:09 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 16:28:09 Retrying (4 of 20)...
W 16:28:09 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 16:28:09 Retrying (5 of 20)...
W 16:28:09 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 16:28:09 Retrying (6 of 20)...
W 16:28:09 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 16:28:09 Retrying (7 of 20)...
W 16:28:09 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 16:28:09 Retrying (8 of 20)...
W 16:28:09 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 16:28:09 Retrying (9 of 20)...
W 16:28:09 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 16:28:09 Retrying (10 of 20)...
W 16:28:09 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 16:28:09 Retrying (11 of 20)...
W 16:28:09 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 16:28:09 Retrying (12 of 20)...
W 16:28:09 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 16:28:09 Retrying (13 of 20)...
W 16:28:09 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 16:28:09 Retrying (14 of 20)...
W 16:28:09 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 16:28:09 Retrying (15 of 20)...
W 16:28:09 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 16:28:09 Retrying (16 of 20)...
W 16:28:09 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 16:28:09 Retrying (17 of 20)...
W 16:28:09 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 16:28:09 Retrying (18 of 20)...
W 16:28:09 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 16:28:09 Retrying (19 of 20)...
W 16:28:09 Retry Failed - Invalid Address For Write
W 16:28:09 Retrying (20 of 20)...
W 16:28:09 Retry Failed - Invalid Address For Write
E 16:30:23 Failed to Write Sectors 0 - 31 - Unknown (Write Error) (0x0C, 0x80)
I 16:30:23 Synchronising Cache...
I 16:30:24 Closing Track...
I 16:30:25 Finalising Disc...
E 16:30:26 Failed to Write Image!
E 16:30:26 Operation Failed! - Duration: 00:02:32
I 16:30:26 Average Write Rate: N/A - Maximum Write Rate: N/A

I am currently using Verbatim Light Scribe DVD+Rs. I have tried lowering the write speed to 4x, and I updated my drive's firmware. I've tried everything I could think of prior to posting, but I'm out of ideas. I also tried backing up other DVDs to make sure it wasn't the specific movie. Any help would be really appreciated, thanks. Sorry if this message is posted elsewhere, but I couldn't find this exact error message on the boards.
Keldo is offline   Reply With Quote
Old 28 Dec 2006, 09:34 AM   #2
Not a god of digital video
 
blutach's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: is everything!
Posts: 24,628
Default



Try lowering the speed again to 2.4X on USB drives. Those disks are reasonably new and the firmware is quite old (Feb 06) and no further update is available. You might have better luck with MCC003s.

Regards
__________________
Les

Essential progs - [PgcEdit] [VobBlanker] [MenuShrink] [IfoEdit] [Muxman] [DVD Remake Pro] [DVD Rebuilder] [BeSweet] [Media Player Classic] [DVDSubEdit] [ImgBurn]

Media and Burning - [Golden Rules of Burning] [Media quality] [Fix your DMA] [Update your Firmware] [What's my Media ID Code?] [How to test your disc]
[What's bitsetting?] [Burn dual layer disks safely] [Why not to burn with Ner0] [Interpret Ner0's burn errors] [Got bad playback?] [Burner/Media compatibility]

Cool Techniques - [2COOL's guides] [Clean your DVD] [Join a flipper] [Split into 2 DVDs] [Save heaps of Mb] [How to mock strip] [Cool Insert Clips]

Real useful info - [FAQ INDEX] [Compression explained] [Logical Remapping of Enabled Streams] [DVD-Replica] [Fantastic info on DVDs]


You should only use genuine Verbatim or Taiyo Yuden media. Many thanks to www.pcx.com.au for their supply and great service.

Explore the sites and the programs - there's a gold mine of information in them

Don't forget to play the Digital Digest Quiz!!! (Click here)


Last edited by blutach; 28 Dec 2006 at 09:36 AM
blutach is offline   Reply With Quote
Old 28 Dec 2006, 10:43 AM   #3
Super Moderator
 
Chewy's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: millenium falcon
Posts: 18,971
Default

could try the drive on another computer and verify if it works
Chewy is offline   Reply With Quote
Old 28 Dec 2006, 03:18 PM   #4
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Washington, DC
Posts: 3
Default

Thanks for the quick replies. No luck on the 2.4x speed, I get the same error as before. I will try it on a different computer and if that doesn't work, I'll try and grab the older media version. I'll let you know.
Keldo is offline   Reply With Quote
Old 29 Dec 2006, 03:00 PM   #5
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2
Default

I am having the same problem, one day NERO stopped working in conjunction with shrink, so I started using decrypter and or imgburn. It worked fine for about 2 weeks, now that same 0X0C 0X80 error keeps popping up now nothing works, sony, TY, verbatim, the media doesn even matter. its driving me up a wall. it used to work on command, I felt like the DVD master, now, no such luck. please help
12345 is offline   Reply With Quote
Old 29 Dec 2006, 03:16 PM   #6
Super Moderator
 
Chewy's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: millenium falcon
Posts: 18,971
Default

a bus trace program might show issues

http://forum.digital-digest.com/show...1&postcount=20
Chewy is offline   Reply With Quote
Old 30 Dec 2006, 03:45 PM   #7
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2
Default

more problems, I tried to update my firmware, and I wrecked my junk. now nero and dvddecrypter and img burn do not recognize blank media. total bummer. I reformatted my gateway hardrive, resinstalled all the software (windows, office, etc) lost my bookmarks, but saved my documents, still no dice on reading blank media. any suggestions, or should I just quit and move under a bridge like a common troll.
12345 is offline   Reply With Quote
Old 6 Jan 2007, 05:21 AM   #8
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Washington, DC
Posts: 3
Default

Well, I'm sorry to hear that, 12345. Fortunately for me, it seems that different Verbatim media worked at 2.4x at least once. I will hold out judgement until a few succesful burns are complete, but it appears to be in good shape. Now, to just find some LightScribe DVDs that will work again so I can make those pretty pictures on the front...

Thanks again for everyone's help, and good luck, 12345.
Keldo is offline   Reply With Quote
Old 30 Oct 2010, 06:41 PM   #9
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1
Default

As many others have, I have had many problems with burning my Xbox360 games. I did all my research and pretty much knew exactly what i was doing. It was just putting it into motion now. I had TDK ritek disks, set burn speed to 2.4x and hit burn. First problem: Write speed mismatch, the write speed was reset to 4x. Still havent been able to fix this but no need to. 2 games burned fine, but the next 8 discs...... WASTED!! I/O write error!! I tried Clone DVD...... same problem. I tried everything, so much frustration. I noticed when using Clone DVD it did write at my specified 2.4x, but also noticed, it didnt write as much information on the disk before having the write media error. So just for curiosity i went back to ImageBurn and set burn speed to 6x...... A COMPLETE SUCCESS!!! I know there is much contraversy about burning ur games at higher end speeds and this may be true at speeds faster than 6x, but i have burned many games since at 6x and even finished some of them and have had no problems what so ever. Later my usual shop only had verbatim disks, so i had to fork out the extra cash in desperation to play my eagerly awaited game ready for action. On the cover it specifically says 2.4x DVD+R DL. Got me thinking...... so i tried burning a verbatim disk at a slower speed. Also..... SUCCESS!!! I have searched everywhere on the net and could not find this information anywhere. So many people are having this problem and everyone tells you not to burn faster than 2.4x. Its drilled into ur head that the games will have problems and freeze up on you if you burn at faster speeds so no one obviously would try it. Like i said I tried EVERYTHING with no success and this works flawlessly for me everytime. I hope this works for everyone who have tried everything but have not tried this.........
GOOD LUCK!!
Tauro202 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Invaild Address For Write" DL Burn Error - HELP !!!! boynotorious ImgBurn 2 23 May 2006 09:43 AM
Write Error Occurred at address 77F8336F of module 'ntdll.dll' with 0000000. Skribbles Junior Members/Newbies 7 5 Jan 2004 07:19 PM



All times are GMT +10. The time now is 09:29 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com