Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Video File Formats > MP4, MKV, MPEG-4 AVC (H.264)

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 9 Aug 2006, 03:06 AM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1
Question-2 Nero recode and express freezes Windows

Hi there,

Can anyone help me with the following problem? Since I have reinstalled my Windows XP, all workes fine again, except the Video applications in Nero. They just freeze up my Windows and shows not responding in my task manager. Also, CPU for the Nero application goes up to 99%. I can not tell you if did happened before the reinstallation of Windows XP because I did not experience any problems before.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-comfficeffice" /><o></o>
I have looked for an answer on the Internet, but all suggestions do not apply to my problem. My EDI settings are set to DMA, I disable IMAPI, downloaded the latest video driver, I reinstalled Nero with 3 different versions and even tried DVD Shrink instead. Also this program gives me the same result. Therefore I believe I must miss something simple that was set different on my previous configuration. Or some settings are different why it is not working or I am missing some supportive programs or tools.
<o></o>
Nero is working properly for all other applications; burning a data DVD or even a lightscribe image are no problem at all. Only when I am trying to use recode it freezes after analyzing the file. Yes, it imports the file perfectly, even showing me the preview of the movie in the small screen when I want to. But after that, nothing. When using Nero Express and choosing a movie DVD to burn, I can import the file, but as soon as I press next to start the process, it is counting the expired time, but doesn’t do anything about the time left. It simply doesn’t start doing anything. Also my PC gets slower that it ever did before during this process, even surfing on the Internet is too much asked.
<o></o>
I really do not understand what I am missing here. It can not be the hardware or software, because this all together worked fine before the reinstallation of the same Windows package.
<o></o>
Everything else is working beautifully again, except I do not seem to be able to download and install SP2 for XP (not that I really want to). Somehow this keeps failing. I do not know if this can be related, but mention it nevertheless because I find it weird.
<o></o>
Before I start sending all kinds of reports or sum up my soft- and hardware, I hope that there is someone out there who has any idea in what direction to look for the problem. Like I said, all worked well before so it seems pointless for me to start telling what’s connected in and installed on my computer.
<o></o>
Anyone?
<o></o>
It would be so much appreciated……….
Puzzled1969 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DVD burning problems with Nero 6 Ultra / Recode 2 Moxica Nero Recode 8 6 Oct 2005 04:55 AM
Problems with Nero VisionExpress / Recode jimehc Nero Recode 0 14 Mar 2005 08:29 AM
Nero Ultra thechknhwk Nero Recode 16 7 Mar 2005 12:34 PM



All times are GMT +10. The time now is 01:03 AM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com