Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Video File Formats > MP4, MKV, MPEG-4 AVC (H.264)

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 13 Apr 2006, 07:17 AM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 3
Default sound problem-need help

Alright, im very new here, so i want to thank you in advance for any help i may recieve. Anyways, I have a mp4 video that the sound is offset with the video. In other words you can watch the video but the sound comes after they say something. I would really appreciate any help on how to fix this or if I can't, how to prevent it.

Thanks, Ryan
unique77 is offline   Reply With Quote
Old 13 Apr 2006, 03:28 PM   #2
Digital Video Expert
Digital Video Expert
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 514
Default

Should be able to adjust the delay with mp4box/yamb. As to how to prevent it. How did you create the mp4?
celtic_druid is offline   Reply With Quote
Old 16 Apr 2006, 04:45 AM   #3
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 3
Default

It was a video of a concert a friend of mine sent to me, and the playing is just like a second off. I got the mp4box/yamb thing, but i have no clue on how to use it to fix anything.
unique77 is offline   Reply With Quote
Old 16 Apr 2006, 04:05 PM   #4
Digital Video Expert
Digital Video Expert
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 514
Default

Extract audio and video, then remux and use the media delay option for the audio.
celtic_druid is offline   Reply With Quote
Old 20 Apr 2006, 12:44 PM   #5
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 3
Default

Do you know any good programs for converting mp4 into avi, because i can't use those extraction features unless it's an avi
unique77 is offline   Reply With Quote
Old 20 Apr 2006, 03:19 PM   #6
Digital Video Expert
Digital Video Expert
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 514
Default

Works fine for mp4 here.
celtic_druid is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with tmpgenc Godfather2.Frames and no sound!! tlb AVI, DivX/Xvid 6 9 Aug 2005 06:47 AM
problem using PowerDVD with SPDIF-output = rattling sound yhsaf DVD Encoding and Playback 1 1 Jun 2005 01:18 PM
AC3 sound problem - plz read and help!! Fox@Mulder General Discussions 39 29 May 2005 05:21 PM
CinePlayer v4.0 sound problem - please, help me krzychu DVD Encoding and Playback 2 16 Mar 2002 01:21 AM
CinePlayer v4.0 sound problem - please, help me krzychu DVD Encoding and Playback 0 10 Mar 2002 02:38 PM



All times are GMT +10. The time now is 05:28 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com