Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Other > Archive (Closed) > Archived Posts > DivX/XviD Conversion/Encoding

 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 29 May 2002, 04:43 PM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: cardboard box, I20 west
Posts: 13
Default bout time...but...

well I got it figured out....My system was crashing under flask after about 18% of an encoding job....I reloaded, restarted, palyed, tweaked and finally rooted out a bad stick of RAM. Go Figure.....now it encodes (in about 4 hours....) but my filesises are incredably large and I cannot encode the audio to mp3, only PCM. What gives this time? Is there an MP3 codec I need to download?


And a quick thanks to those who responded last time.
nostromo is offline  
Old 29 May 2002, 05:23 PM   #2
Old member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 5,417
Default

A lot of people are unable to locate the MP3 compressor in Flask. If you haven't got Radium MP3 installed in your system, you can give it a try, though I can't promise much here.
Enchanter is offline  
Old 29 May 2002, 05:37 PM   #3
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: cardboard box, I20 west
Posts: 13
Default

I figured I hadn't installed something....But I don't have a radium mp3 codec and I am coming up empty looking for one. Can you point me in the right direction?

Thanks for that quick reply!
nostromo is offline  
Old 29 May 2002, 07:38 PM   #4
Old member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 5,417
Default

http://www.riphelp.com/downloads/radium_codec.html
Enchanter is offline  
Old 30 May 2002, 03:38 AM   #5
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: cardboard box, I20 west
Posts: 13
Default

Thanks, I tried there, but one link gave me an empty zip file and the other went to a briefcase on yahoo that was empty.......
nostromo is offline  
Old 31 May 2002, 07:37 PM   #6
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Idaho, USA
Posts: 12
Default

Get the radium codec listed in the audio tool section of doom9.net

http://www.doom9.org/software2.htm

It's listed as Radium MP3 Codec.

Make sure you enter the multimedia properties and set it to enable if you still can't use it after installation.
rolonzos is offline  
Old 1 Jun 2002, 01:33 AM   #7
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: cardboard box, I20 west
Posts: 13
Thumbs up-2

ok, downloading now....let's see if i can't get this thing working.......



Thanks guys, I wouldn't have gotten out of this hole without both of you.
nostromo is offline  
 

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 05:53 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com