Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Other > Archive (Closed) > Archived Posts > DivX/XviD Conversion/Encoding

 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 24 Jun 2002, 05:37 AM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 2
Unhappy DivX refuses to get transcoded

Hi everyone.

I'm having a weird conversion-problem and hope that some experts here could give me a hint, what's going wrong...

I've been searching like forever for a certain Anime (My Neighbor Totoro) and finally got my hands on a great 2 CD`s AVI-RIP. They play perfectly on my PC. I also found the suiteble Subs on the net. So I copied the AVI's to HD, sampled down the AC3 and converted the SUBs to SSA-format, for use with the VD-Subtitler. Cause I'm planning to make a nice 2-SVCD Version Everything worked fine, but then I was coming about some major-problem. While transcoding the Video (only), VD completely crashes the System. Which means everything freezes and there's no way out besides rebooting. That failure always appears at different points in the Video. Sometimes in the very beginning. Sometimes when it's almost finished or in the middle.
Because of this, and since I'm not processing the audio in any way, I think I could exclude errors in the Audio-Stream or on the CD-R (no scratches at all).

The AVI's are DivX3 Low Motion. I have Win ME and XP installed on the same PC (2 partitions), tried to encode to Div 5.02 Pro on XP and to 4.12 on ME. But it happens under both OS, so it couldn't be a codec issue neither.

I remember having similar problems time ago with "Amelie from Montmatre", and also when I use several capture-programs.

I have NO idea what I could anymore. So pleeaaseeee... if anyone has any idea how to solve this, please post...


THANX A LOT

Last edited by Slider One; 24 Jun 2002 at 05:40 AM
Slider One is offline  
Old 24 Jun 2002, 07:34 AM   #2
khp
The Other
 
khp's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Online
Posts: 2,161
Default

Sounds like general system instability, make sure you got the newest drivers for, for your Motherboard and Graphics card. Try running the PC a little cooler, perhaps the the case open. And try using some less aggressive memory settings (higher cas and ras latency)
__________________
Donate your idle CPU time for something usefull.
http://folding.stanford.edu/
khp is offline  
 

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 11:25 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com