Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Other > Archive (Closed) > Archived Posts > DivX/XviD Conversion/Encoding

 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 22 Feb 2003, 01:01 PM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 9
Default Long pauses of black screen - DivX5 bug??

I'm new to this, but I think there might be a bug with divx5 - I was wondering if anyone else had this problem - I was trying to encode parts of a leunig dvd which contains about 5 main VOBs and inside each about 6-12 chapters - each one a one minute cartoon, complete with credits.

What happens is that the resulting divx video plays the first cartoon fine, gets to the credits and then after the credits finish - that is, the break between the first and 2nd cartoon, there's a long black screen (like 6-7 seconds of it) that is NOT in the originally ripped VOB and is NOT even in the preview window of xmpeg.

I also tried flask and the same thing happened.

Thus I assume it is something to do with the divx codec, and I've fiddled with some settings, but to no avail. Any ideas?
martinlw is offline  
Old 24 Feb 2003, 10:25 PM   #2
khp
The Other
 
khp's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Online
Posts: 2,161
Default

This is almost cirtainly caused by the source, or the encoder. If it was caused by divx you would also get async audio.

But ofcourse it is very easy to check for sure. Look at the playback length of the source and the divx encoded video. If they match start looking at individual frames.

Are you using ifo parsing in xmpeg/flask ? or ar you just the vob files directly into flask/xmpeg?
__________________
Donate your idle CPU time for something usefull.
http://folding.stanford.edu/
khp is offline  
Old 25 Feb 2003, 12:26 AM   #3
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 9
Default

Yeah its being caused by divx 5.0.3 and I also checked 5.0.2 - it did the same.

Actually I didn't check the total time of the video...

I've tried both using IFO parsing and the VOB files, and get the same results But its only with this one DVD, "Leunig Animated".... other movies I've encoded (in either ifo or straight vob) turn out perfect.

Have you had a similar experience?
martinlw is offline  
Old 25 Feb 2003, 08:56 AM   #4
khp
The Other
 
khp's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Online
Posts: 2,161
Default

Quote:
Originally posted by martinlw
Yeah its being caused by divx 5.0.3
I really really hate having to repeat myself. But you are almost cirtainly incorrect.

Try using any other codec. You will most probably get the same result.
khp is offline  
 

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 01:52 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com