Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Other > Archive (Closed) > Archived Posts > DivX/XviD Conversion/Encoding

 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 22 Nov 2002, 04:03 PM   #1
Super Member
Super Member
 
Glanz's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Tennessee
Posts: 204
Default quality screws up and end of movie

Hi yesterday i ripped the movie kingpin and it was around 1450 kbps when i finished it. Near the end of the movie the quality all of a sudden went to crap. It looked like a movie that had a data rate of like 500 kbps have any of u ever heard of this before? This has never happened to me before. Any help would be appreciated, thanks.
Glanz is offline  
Old 22 Nov 2002, 04:21 PM   #2
khp
The Other
 
khp's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Online
Posts: 2,161
Default

Tell us more, how did you encode the movie ? (software ? settings ?)

Something like this would be consistent with setting 'endcredits start' to early in GKnot. Or premature termination of the first pass.
__________________
Donate your idle CPU time for something usefull.
http://folding.stanford.edu/
khp is offline  
Old 22 Nov 2002, 04:28 PM   #3
Retired
 
setarip's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 24,955
Default

(Although I'm fairly certain I know what you REALLY mean, I won't presume) Did you merely rip (remove protection and copy to your hard drive) a DVD, or di you also convert/compress it into a different format, such as DivX-compressed .AVI, MPEG-1, MPEG-2, .WMV, .ASF, etc.?

Does the actual DVD exhibit the same problem?
Does the initial rip (before compression) exhibit the same problem?
Did the ripping program generate any errors?

Perhaps if you post the specific procedures you've used...

(I see khp and I have posted virtually concurrently)
setarip is offline  
Old 23 Nov 2002, 12:09 AM   #4
Super Member
Super Member
 
Glanz's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Tennessee
Posts: 204
Default

ok well i used gordian knot to encode the movie. 640,480 resolution The program didnt seem to generate any errors though. I dont think i ever even used the set credits start button this time. I did every thing the same as i usually do according to uncas guide.
Glanz is offline  
 

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 11:54 AM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com