Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Other > Archive (Closed) > Archived Posts > DivX/XviD Conversion/Encoding

 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 17 Sep 2004, 05:26 PM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 2
Question Sound shift after encoding avi to mpeg2

Hey you encoding specialist!
I have tried to transform avi files of about 700 MB into DVD-Pal complient MPEG2 files with Ulead Movie Maker or TMPgenc. In the resulting file everything seems to be ok during playback till the middle of the file. However, then a shift between video and audio happens, which means, that audio comes somewhat after video.
What can I do? Has it something to do with frame rates?
Every bit of help is highly appreciated!
Lisandrea

Last edited by Lisandrea; 17 Sep 2004 at 06:18 PM
Lisandrea is offline  
Old 20 Sep 2004, 04:35 PM   #2
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 2
Default

Here again Lisandrea,
I found out what was wrong. The audio shift is just caused by corrupted frames. However, Ashampoo Movie Shrink and Burn had no problems with the files and produced fine SVCDs.
Thanks to all readers!
Lisandrea
Lisandrea is offline  
 

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 04:54 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com