Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Other > Archive (Closed) > Archived Posts > DivX/XviD Conversion/Encoding

 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 18 Oct 2002, 03:05 PM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 10
Angry Those with probs with Gknot and Divx5.

I had soem problems, the picture looked ugly, the file wasn't the right size.

THen I realized something.

The pro version of DIVX 5 (Which Ihad installed) had the GAIN software installed and I had accidentally deleted it when I was using AdAware.

It deletes the spying keys but it also deletes one key that it needs to work!

HKEY_CLASSES_ROOT\clsid\{21ffb6c0-0da1-11d5-a9d5-00500413153c}\

If you delete that, the codec will not work, and Gknot and Divx 5 will appear to work for no reason.

I finally got Gknot to work fine for me, I want to thank KHP for helping me out
Chunny is offline  
Old 18 Oct 2002, 05:14 PM   #2
khp
The Other
 
khp's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Online
Posts: 2,161
Default Re: Those with probs with Gknot and Divx5.

Quote:
Originally posted by Chunny

The pro version of DIVX 5 (Which Ihad installed) had the GAIN software installed and I had accidentally deleted it when I was using AdAware.

It deletes the spying keys but it also deletes one key that it needs to work!

HKEY_CLASSES_ROOT\clsid\{21ffb6c0-0da1-11d5-a9d5-00500413153c}\
Yup, using adAware is just too easy. There is a tread at doom9's which explains how to safely disable the adware that comes with divx5 pro.

http://forum.doom9.org/showthread.php?s=&threadid=19583

Quote:
Originally posted by Chunny

If you delete that, the codec will not work, and Gknot and Divx 5 will appear to work for no reason.
I'am not exactly sure what happens in this case. But due to the way GKnot configures the divx5 codec, terrible things can happen if divx5 is'nt properly installed. Like if you only got divx4 installed when using GKnot0.26, it may appear to encode properly, but GKnot won't have any control over the codec settings, which mean that you get completly unpredictable results. This often happen if you install GKnot0.21 which by default installs divx4, which overrides any previous divx5 install.

Quote:
Originally posted by Chunny
I finally got Gknot to work fine for me, I want to thank KHP for helping me out
I'am happy to hear that things worked out for you
__________________
Donate your idle CPU time for something usefull.
http://folding.stanford.edu/
khp is offline  
 

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 02:17 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com