Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Other > Archive (Closed) > Archived Posts > Authoring and Editing

 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 5 Jan 2004, 02:55 AM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1
Default CCE too slow

Hi all,

I use CCE 2.67 to convert huffyuv compressed avi files (720x576, YUY2) from captured analog TV into mpeg-2 to record on dvd resulting in encoding speeds between 0,5 and 0,6 x realtime . CPU usage is between 80 and 90 %.

My system:

Windows XP
CPU: P-4 2.4 GHz
RAM: 768 DDR
Mainboard: Gigabyte GA-8PE667 Pro
Graphics card: MSI Geforce3 Ti200

Skipping through various forums i saw people with similar hardware talk about 2 x realtime. I already tried to stop unneeded processes such as Webshots, WindowBlinds and antivirus software, without any effect on encoding time.

Any ideas how to speed things up?

Thanks in advance.
Snoopy is offline  
 

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 07:27 AM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com