Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Disc Formats > DVD Authoring and Editing

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 16 Dec 2002, 08:08 AM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 23
Default DVD-9 to DVD-5 - With original menu's

Ive recently been playin around with a few different programs to re-encode the movie files of terminator 2. its about 5 gig originally so i read plently of guides and decided to wait 5 hours while i re-encode the movie with rempeg2. I got it to about 3-4 gig and then used ifoedit to author the m2v and ac3 files along with the chapter txt file also made from ifoedit. I thought i wouldnt be able to use the original menu's from the original disk but then figured a way to do it. It seems so obvious now ive done it but what i done was ripped the whole dvd disk to the hdd and replaced the newly encoded movie vobs with the original 1's, leaving the original ifo file there. I then used ifoupdate to update the original ifo with the chapter bit from the newly authored ifo (at least i think it did that, i havnt quite worked out all the options with ifoupdate yet). I then opened powerdvd and opened the video_ts.ifo from the hdd, i then had all the original menu's and could run it as if it were the original. The only problem i come accross was that the chapters were 'out' on the movie. Im not sure if this was wrong in the first place or because i used the original ifo. 1 thing i noticed was that on the menu it allowed u to go to chapter 80 which was the end credits, but when i was playing the movie i could go up to chapter 81, which is confusing me,, but it was for about 1-2 seconds long. Im still trying to figure out how to cure the problem.
Has any1 else done a dvd-9 to dvd-5 this way? is there a guide to do it the way i did because im not sure yet how to get the chapters in the right place.
Ive yet to try it with another dvd to see if i have the same problem but ive run out of disk space and i dont really wanna waste 5 hours of encoding by deleting the file.
ace2002 is offline   Reply With Quote
Old 17 Dec 2002, 03:26 AM   #2
Super Member
Super Member
 
swanside1's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 240
Default Re

Hi,
Where did you get IFOUpdate from, and I will have a look and see.
Ta.
swanside1 is offline   Reply With Quote
Old 17 Dec 2002, 03:30 AM   #3
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 23
Default

http://www.doom9.org/Soft21/Vobtools/IFOUpdate-v057.zip

From www.doom9.net
ace2002 is offline   Reply With Quote
Old 18 Dec 2002, 03:24 AM   #4
Super Member
Super Member
 
swanside1's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 240
Default Re

Thanks,
I'll give that a go when I get home,

I got SW episode 2, but only ripped the main movie, I would like to be able to re-insert it to keep everything.

Thanks
Paul
swanside1 is offline   Reply With Quote
Old 24 Dec 2002, 06:45 PM   #5
Gold Member
Gold Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 113
Default

DVDRs are cheap now, so why spent many hrs on encoding plus a video quality lost. I have a guide on SW2 with keeping all Menus and all Extras just like the original DVD. You can use it for free ...

Merry Christmas and take care
__________________
DVD Step-by-Step Guides
http://dvdplanet.fateback.com
DVDIdiot is offline   Reply With Quote
Old 1 Jan 2003, 07:03 PM   #6
Gold Member
Gold Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 133
Default

i was wondering the same thing ace,
hey swan keep me posted bro, i'll do some test too
i am a copying fool now thx to u swan
Dsquorpion is offline   Reply With Quote
Old 1 Jan 2003, 07:33 PM   #7
Gold Member
Gold Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 133
Default

in ifoedit under settings-ifo creation settings there is an unchecked box for creating empty menu tables, anyone know what this means
Dsquorpion is offline   Reply With Quote
Old 8 Jan 2003, 01:25 AM   #8
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 5
Default Working on the Same Problem + ?

I'm working on the same IfoEdit Problem, My chapters are all out of synch from the original and also when I play it in the Stand alone it will play just fine until i skip to a new chapter and then it will only play for acouple of seconds and that's it. Really strange.

I'm also playing with IfoEdit to see if I can get sone resolve there, sofar no luck.
wjssheltonjr is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 07:46 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com