Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Disc Formats > DVD Authoring and Editing

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 11 Dec 2003, 05:23 AM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6
Default ifo file doesn't work correctly - menu freezes

Hi,

I have a big, big problem! I have created a menu with DVD Lab which works fine on my software player (InterVideo WinDVD), but when I burn it on a DVD, some StandAlone DVD Player are not able to load this menu correctly!
On one player the complete DVD is black/white. It does show the menu when you insert the DVD, but you are not able to navigate through it - looks like a frozen, black/white menu...
Another Player has no problems to read this DVD correctly - but I'm going to duplicate this DVD and sell it (~300 DVD's).
I've sent the DVD to the firm, which duplicate the DVD, but they said to me, that the menu does not work - they are not able to read it correctly!

I think that the ifo File could be corrupt. Have you an idea why this problem exists? I've burned the DVD with Nero Burning ROM 6.0 in DVD Video Mode.

It is very important for me, that I find a solution for this problem - otherwise I'm not able to sell this DVD (it is a children theater - nothing commercial )

Thanks a lot!!!

DCoder

Last edited by DCoder; 12 Dec 2003 at 02:39 AM
DCoder is offline   Reply With Quote
Old 11 Dec 2003, 05:55 AM   #2
Retired
 
setarip's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 24,955
Default

"Have you an idea why this problem exists? I've burned the DVD with Nero Burning ROM 6.0 in DVD Video Mode."

If you're using NERO v.6.0.0.0, update immediately, as this version is extremely flawed...
setarip is offline   Reply With Quote
Old 11 Dec 2003, 06:06 AM   #3
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6
Default

you mean version 6.0.0.28? Okay - right now I'm downloading the update - hope that this is the solution...
DCoder is offline   Reply With Quote
Old 12 Dec 2003, 01:38 AM   #4
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6
Default

I've installed the Update, but the Error still remains. I think that the ifo file is corrupt, but I can't explain me why...
I've created the Menu with DVD Lab - like many others do. And I don't think that the program creates corrupt ifo files :-/
I've got Version 1.1 of DVD Lab -> does this matter?

You are my last chance - please help me!
Thanks a lot!!!

DCoder
DCoder is offline   Reply With Quote
Old 12 Dec 2003, 02:42 AM   #5
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6
Default

Okay - installed version 1.3 - nothing changes...
everytime I put the DVD in my standalone player the menu appears and freezes. The "Time Display (00:00:00)" is flashish while the menu is active -> when I load the movies manually, everythings fine...

Has anybody an idea?
DCoder is offline   Reply With Quote
Old 12 Dec 2003, 02:50 AM   #6
Lord of Digital Video
Lord of Digital Video
 
Join Date: Sep 2003
Location: salisbury, UK
Posts: 2,399
Default

The sheer fact that it worked in one player suggests to me it's a media problem. Have you tried DVD▒RW?
__________________
This isn't a learning curve ... this is b****y mountaineering!
sfheath is offline   Reply With Quote
Old 12 Dec 2003, 02:54 AM   #7
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6
Default

I've tried DVD+R, DVD-R and DVD+RW

But the business, which duplicate the DVD's, aren't able to read this DVD correctly! And I don't think that these people has bad hardware -> I sent a DVD-R to them.
DCoder is offline   Reply With Quote
Old 12 Dec 2003, 03:31 AM   #8
Lord of Digital Video
Lord of Digital Video
 
Join Date: Sep 2003
Location: salisbury, UK
Posts: 2,399
Default

Most baffling! Two suggestions:
Have you checked your burner manufacturer for a newer firmware?
Have you tried an alternative menu maker, eg TMPGEnc DVD Author? or just Nero for that matter?
sfheath is offline   Reply With Quote
Old 12 Dec 2003, 04:05 AM   #9
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6
Default

Nero isn't my menu maker! As I told my menu maker is DVD Lab!
But I didn't tried another Menu Designer Program.
I'm going to check my burner manufacturer for a newer firmware -> thanks!
DCoder is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 02:19 AM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com