Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Disc Formats > DVD Authoring and Editing

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 25 Nov 2004, 01:19 AM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: ESSEX - UK
Posts: 20
Default Video TS Problem

I am a newbie at DVD copying but have got the basics down fine -having said that I do have a problem -

I changed over an AVI to MPG and that works fine on playback, then I Author it with TMPGEnc Author - so far no problem. Its when I burn it onto DVD. It plays ok on Stand Alone until a certain point in the Film when the Picture Stops but Audio carries on fine. The length is ok it is what it should be, Ive gone thru it on my PC all the way thru to the end. Ive Re Authored it 3 times now (all on diff Discs) but it always stops the pic at same place on DVD playback with Audio carrying on.

Any ideas please would be grateful.
PickledCrab is offline   Reply With Quote
Old 25 Nov 2004, 01:46 AM   #2
Lord of Digital Video
Lord of Digital Video
 
Join Date: Sep 2003
Location: salisbury, UK
Posts: 2,399
Default

I'd have said at first glance, media but for three copies to do it exactly at the same point is one heck of a coincidence.
With what procedure and app did you convert the AVI to mpeg2 - it is mpeg2? I think it must be for TMPGEnc DVD Author to have processed it.
Was the AVI a download or a TV card recording?
__________________
This isn't a learning curve ... this is b****y mountaineering!
sfheath is offline   Reply With Quote
Old 25 Nov 2004, 01:52 AM   #3
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: ESSEX - UK
Posts: 20
Default

The original was a Download, then I used TMPGEnc DVD Source Center to change AVI to MPG - no problems there playback is great. Then I used TMPGEnc DVD Author (tried that 3 times now) I used TMPGEnc to write the DVD as well. Have also tried it with Nero 6 with same problem on playback.

Its getting frustrating now lol.
PickledCrab is offline   Reply With Quote
Old 25 Nov 2004, 02:04 AM   #4
Lord of Digital Video
Lord of Digital Video
 
Join Date: Sep 2003
Location: salisbury, UK
Posts: 2,399
Default

The frustration I can identify with! TMPGEnc DVD Author is usually rock solid - I do all mine on it.
I'm not familiar with Source Centre - have you tried TMPGEnc 2.5?
I'm wondering if your conversion is strictly DVD compatible. You could do worse than run VirtualDubMod on your AVI and post the file information screenshot here.
sfheath is offline   Reply With Quote
Old 25 Nov 2004, 02:18 AM   #5
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: ESSEX - UK
Posts: 20
Default

Argg found the problem there is an improper join in the Video Stream - Hmmm yet no join is apparent in playback on PC.

So can I rejoin it I do have EZ Joiner n Splitter or is there something else I can use. bearing in mind I am still learning so nothing to complicated or ill have a brain fart LOL
PickledCrab is offline   Reply With Quote
Old 25 Nov 2004, 02:23 AM   #6
Lord of Digital Video
Lord of Digital Video
 
Join Date: Sep 2003
Location: salisbury, UK
Posts: 2,399
Default

Aha! I just seen a procedure set out by Setarip in a thread a few down the list http://forum.digital-digest.com/show...threadid=42789
This should cut out a bad join hopefully
sfheath is offline   Reply With Quote
Old 25 Nov 2004, 02:38 AM   #7
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: ESSEX - UK
Posts: 20
Default

Here goes nothing

Ill report back with outcome.

thank you sfheath for all your input, its great to have someone out there for us newbies esp those who suffer brain farts lol
PickledCrab is offline   Reply With Quote
Old 25 Nov 2004, 06:09 AM   #8
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: ESSEX - UK
Posts: 20
Default

Im running out of hairs to pull GRRRR lol

But am still having a go with Merge n Cut
PickledCrab is offline   Reply With Quote
Old 26 Nov 2004, 04:11 AM   #9
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: ESSEX - UK
Posts: 20
Default

Okies I am back I used TMPGEnc Merge n Cut - no problem cutting the first part but when I try and cut for the 2nd part I get an error message saying its an illegal operation.

Im trying to remove part of the film where the bad join is (as above) any ideas??

Thank you for all ya help so far
PickledCrab is offline   Reply With Quote
Old 26 Nov 2004, 05:29 AM   #10
Retired
 
setarip's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 24,955
Default

In "Merge&Cut", set the beginning of the second part to just AFTER the problem point...
setarip is offline   Reply With Quote
Old 26 Nov 2004, 05:39 AM   #11
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: ESSEX - UK
Posts: 20
Default

Ive done that about 6 times now always moving further away from the actual problem part but still get an illegal operation

No hair left by now lol
PickledCrab is offline   Reply With Quote
Old 26 Nov 2004, 05:40 AM   #12
Lord of Digital Video
Lord of Digital Video
 
Join Date: Sep 2003
Location: salisbury, UK
Posts: 2,399
Default

Do you get any report from running it through VDubMod with 'check for errors' on?
If you know where the glitch is and VDubMod isn't curing it, can either TDAuthor edit it or mebbe DVD Shrink(start/stop editing) can cut it?
sfheath is offline   Reply With Quote
Old 26 Nov 2004, 05:47 AM   #13
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: ESSEX - UK
Posts: 20
Default

Great ill go try that

Thank you thank you
PickledCrab is offline   Reply With Quote
Old 27 Nov 2004, 05:42 AM   #14
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: ESSEX - UK
Posts: 20
Default

Ive ran it thru VirtualDubMod and it found the error (Bad Join) - now Ive tried cutting the clip with TMPGEnc DVD Author (loss of sound after the cut) and DVD Shrink wont let me view the Set Start /End Frames, Ive even ran it thru EZ Splitter but to no avail - now I can either give up the ****** thing or I can go back and run it thru VirtualDubMod and then save it as an AVI (its an MPG atm) Unless anyone has any bright ideas please.

Heck I may be Female but i sure am trying to get this to go lol .
PickledCrab is offline   Reply With Quote
Old 27 Nov 2004, 07:14 AM   #15
Retired
 
setarip's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 24,955
Default

Load the ORIGINAL .AVI into VirtualDubMOD and "Mask all bad frames". Then save with a NEW filename. Process your NEW .AVI into DVD format...
setarip is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 04:16 AM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com