Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Other > Archive (Closed) > DVD Flick

 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 27 Mar 2010, 03:39 PM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3
Default "... has stopped working"

Hi Everybody,
my problem started with DVD Flick, but it's obviously not a failure of the program itself. I had been using it for months now and it's THE program for my needs regarding DVDs. When I click to open it, I get the Message "DVD Flick has stopped working". I uninstalled and reinstalled it several times, but no success at all.
Then I uninstalled a few other programs I had installed within the time range
the problem occurred. No success either.
I, again, uninstalled DVD Flick, and tried several other free programs like f.e.
Ashampoo Burning Studio or AVStoDVD (while trying to figure the problem always having them as the only DVD burning program on the computer - uninstalled one before installing the next. DVD Flick and AshampooBurningStudio had worked fine side by side before the problem occurred). When I try to start them, I get the very same message again. And it's no comfort at all to me, that Windows tries to find a solution...
We really live in the bush (satellite internet) and don't have a computer shop within the next 50 kms.
If there is anybody out there who could help, p l e a s e reply, and please write to me as you would write to an oooold dummy. I'm not too experienced! Thank you so much.

Last edited by BushRider; 27 Mar 2010 at 03:42 PM
BushRider is offline  
Old 27 Mar 2010, 07:03 PM   #2
Not a god of digital video
 
blutach's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: is everything!
Posts: 24,627
Default



Have you run a good virus checker? If yes and no viruses, try a system restore to when you know it was working.

Regards
__________________
Les

Essential progs - [PgcEdit] [VobBlanker] [MenuShrink] [IfoEdit] [Muxman] [DVD Remake Pro] [DVD Rebuilder] [BeSweet] [Media Player Classic] [DVDSubEdit] [ImgBurn]

Media and Burning - [Golden Rules of Burning] [Media quality] [Fix your DMA] [Update your Firmware] [What's my Media ID Code?] [How to test your disc]
[What's bitsetting?] [Burn dual layer disks safely] [Why not to burn with Ner0] [Interpret Ner0's burn errors] [Got bad playback?] [Burner/Media compatibility]

Cool Techniques - [2COOL's guides] [Clean your DVD] [Join a flipper] [Split into 2 DVDs] [Save heaps of Mb] [How to mock strip] [Cool Insert Clips]

Real useful info - [FAQ INDEX] [Compression explained] [Logical Remapping of Enabled Streams] [DVD-Replica] [Fantastic info on DVDs]


You should only use genuine Verbatim or Taiyo Yuden media. Many thanks to www.pcx.com.au for their supply and great service.

Explore the sites and the programs - there's a gold mine of information in them

Don't forget to play the Digital Digest Quiz!!! (Click here)

blutach is offline  
Old 28 Mar 2010, 08:08 PM   #3
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3
Default "...has stopped working"/ 2

Hello blutach,
thanks for this quick reply! No, I haven't been successful.
Have restored March 17 (which was the farthest back possible), but same
problem. I'm sure I still have burned DVDs on that day, as I had guests, and they brought a little family movie for me to copy and burn. The night before I had burned an .avi-file movie, and it worked just fine.
New: have installed an audio converter today and found the same
problem here, too!!!
They all crash right from the start. What the heck could this be?
I have Windows Firewall always active, and I use AVG 9.0, which updates and scans on a regular basis (daily).
My system is Windows Vista Premium, SP 1...
Is there a way to find out about having a virus on the computer (except the virus checker reports - they might be fake when they are screwed by a virus or trojanh...).
Thanks again,
BushRider
BushRider is offline  
Old 29 Mar 2010, 04:32 AM   #4
Eclectician
 
MilesAhead's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 2,615
Default

I remember there was an issue with Flick if you uninstalled other apps, an .ocx file could get uninstalled. I posted about it on this forum months ago but even though I found the post, I couldn't remember the name of the .ocx file then. Maybe if you google something like that will pop up. I can't find any specifics though.
MilesAhead is offline  
Old 30 Mar 2010, 06:35 PM   #5
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3
Default .ocx

Thanks a bunch anyways! At least, it's a further step to go from there.
If I get any further or can solve the problem, I'll let you know.
BushRider is offline  
Old 31 Mar 2010, 02:18 AM   #6
Eclectician
 
MilesAhead's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 2,615
Default

I do see some stuff around the web that if you are trying to install DVD Flick portable version, the .ocx files aren't included. I suspect it may have to do with COMCTL32.OCX but I'm not certain.
MilesAhead is offline  
Old 18 Sep 2010, 05:17 PM   #7
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 3
Default Did anyone ever solve his problem?

I have the same problem!! DVDFlick has been nearly flawless for several months, though very occasionally on a project containing many different video files in varying formats it will hang and need to be aborted.

Suddenly, it will not launch-"An error occurred during startup. Number 429 from dvdflick. Active X component cannot create object".

I've uninstalled/reinstalled, rolled back the system as far back as my earliest restore point, completely removed DVDFlick from my system and downloaded a fresh copy-still the same error message.

Running Vista Home Basic, MSCE/Defender/Comodo/Anti-Malware/Spybot/Sophos Anti-rootkit, all kept updated and used faithfully.

No other video software ever runs concurrently except for Imgburn.

Anyone have fresh insight into what may be causing this? I sure hate to have to try to find something to replace it, though I guess actually PAYING for CloneDVD is always an option...
Justanothertinf is offline  
Old 19 Sep 2010, 11:01 AM   #8
Eclectician
 
MilesAhead's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 2,615
Default

First thing I would try is search your entire drive for COMCTL32.OCX.
MilesAhead is offline  
Old 19 Sep 2010, 07:06 PM   #9
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 3
Default

TY for quick response. Slight new problem...entire desktop/Start button/taskbar have ALSO gone away-I can access most functions thru taskmanager but it's a PIA. using taskmanager/file/new task I searched for COMCTL32.OCX-got an error msg that "The module @#**^%^%$@@ [looks like Cyrillic characters] failed to load specified module could not be found.

Googled for COMCTL32.OCX, found and downloaded it, tried both running and saving it then opening-same error message as before both times...I know just enough to know I don't know what the hell I'm trying to do here...
Justanothertinf is offline  
Old 20 Sep 2010, 01:10 PM   #10
Eclectician
 
MilesAhead's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 2,615
Default

I don't understand why the start menu and other problems would happen. I would download
http://www.malwarebytes.org/

and run a complete scan before anything else.
MilesAhead is offline  
Old 24 Sep 2010, 08:19 PM   #11
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 3
Default Had already scanned with the aforementioned AV/AM/AS tools incl AntiMalware...

Scans were all clean-desktop still MIA, still getting same error msg whenever I attempt to launch DVDFlick...about ready to wipe the sucker and install Win7. Just found a program called Video Converter Factory-seemed to work fine with the one AVI I converted/burned, and it's MUCH faster than DVD Flick...may be time to switch...
Justanothertinf is offline  
 

Bookmarks

Tags
...has stopped working, burning problem, does not open, dvd


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Heard At E3: "We Hate Working On The PS3" admin Latest News 0 15 Jul 2007 03:43 PM
"Remember me?" is not working jeo General Discussions 16 10 Jan 2006 02:18 AM



All times are GMT +10. The time now is 05:11 AM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com