Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Other > Archive (Closed) > VirtualDub

 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 7 Sep 2010, 10:01 AM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5
Default Processing mp4 with VirtualDub

I'm trying to load mp4 files directly into VirtualDub. I downloaded the mp4 plugin from videohelp-dot-com/tools/VirtualDub and placed the unzipped file ("MP4InputDriver.vdplugin") in VirtualDub\Plugins32. When I open an mp4 file in VirtualDub I don't get an error and I seem to be able to scrub through the file, but the video displayed by VirtualDub is black.

Does anyone know what might be going on?

I'm running VirtualDub 1.8.8.

Thanks for any help.

Steve
toonbon is offline  
Old 8 Sep 2010, 04:41 AM   #2
Lord of Digital Video
Lord of Digital Video
 
paglamon's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: 22░38'12.55" N, 88░25'20.87" E
Posts: 2,126
Default

Do you have a VFW decoder for mp4 installed ?
__________________

ONLY MOMENTS LINGER...DEWDROPS ON A FALLEN LEAF
paglamon is offline  
Old 8 Sep 2010, 11:27 AM   #3
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5
Default

I downloaded and installed x264vfw from SourceForge, but I still get the same thing. Is there a way to check that the correct codecs, etc. are installed?

Thanks.
toonbon is offline  
Old 8 Sep 2010, 11:32 AM   #4
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5
Default

Also, I can play the mp4 file fine with GOM Player, so doesn't that say that I already had an mp4 codec on my system?
toonbon is offline  
Old 8 Sep 2010, 11:59 AM   #5
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5
Default

And also, I'm using VirtualDub 1.8.8.
toonbon is offline  
Old 8 Sep 2010, 02:27 PM   #6
Lord of Digital Video
Lord of Digital Video
 
paglamon's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: 22░38'12.55" N, 88░25'20.87" E
Posts: 2,126
Default

I take it for granted that you have the latest x264vfw installed.
Looks like a codec conflict. Do you also have Quicktime installed ? The VD MP4 plugin is known to have conflicts with the QT plugin. See here:http://forum.videohelp.com/threads/3...-h264-no-error
paglamon is offline  
Old 8 Sep 2010, 11:45 PM   #7
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5
Default

I have QuickTime on my system but I don't have a QuickTime plugin in VirtualDub/Plugins32.

Also, I'm confused about the purpose of the x64vfw file. My understanding is that vfw drivers let VirtualDub capture video, but that's not what I'm doing. The mp4 video was downloaded and now I just want to bring it into VirtualDub.

Thanks
toonbon is offline  
Old 9 Sep 2010, 01:05 AM   #8
Lord of Digital Video
Lord of Digital Video
 
paglamon's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: 22░38'12.55" N, 88░25'20.87" E
Posts: 2,126
Default

Remove the mp4 plugin and put the QT plugin. Or,remove both and use the Directshow plugin instead.
BTW, can you upload a part of the file so that I can check it whether I am able to play it or not ?
paglamon is offline  
 

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Batch Processing Art Vandelay DVD Rebuilder 4 8 Mar 2007 04:33 PM
No Pre-processing? gary172 DVD Rebuilder 17 13 Dec 2006 05:32 PM
Problems with VirtualDub Audio Processing tenchiwagner DivX/XviD Conversion/Encoding 1 16 Jul 2003 10:57 AM



All times are GMT +10. The time now is 05:35 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com