Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Video File Formats > AVI, DivX/Xvid

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 14 Apr 2003, 04:16 AM   #1
Gold Member
Gold Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 122
Default [Vdub]-Interleaving and Audio sync problem

first the audio from the movie is vbr and i get this message when i open the file.



VirtualDub has detected an improper VBR audio encoding (audio stream 1) in the source AVI file.
Current settings will make rewrite the audio header with standard CBR values during the processing for better compatibility. This may introduce up to 13557ms of skew from the video stream. If this is unacceptable, decompress the *entire* audio stream to an uncompressed WAV file and recompress with a constant bitrate encoder. (bitrate: 129.4+ 16.1 kbps).


NOTE: there is a line under the plus sign but i didn't have that symbol.



the audio is about three seconds ahead of the video. when i try to use interleaving nothing happens its the same as it was before. what should i do?


i tried to extract the audio and convert it to mp3 but that made no difference.
LongJohn210 is offline   Reply With Quote
Old 14 Apr 2003, 04:35 AM   #2
Retired
 
setarip's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 24,955
Default

A) If the difference between audio and video is constant throughout the video:

Load the file into VirtualDubMod, or NanDub.
Set BOTH "Video" and "Audio" to "Direct Stream Copy".
From the "Audio" dropdown menu, select "Interleaving"
Under "Audio skew correction", set an appropriate number of milleseconds (positive or negative) in the box labelled "Delay audio track by"
Save with a new filename

B) If the difference increases as the movie plays:

From under the "Video" dropdown menu, select framerate - and select "Change so video and audio durations match"

Let us know of your success ;>}
setarip is offline   Reply With Quote
Old 14 Apr 2003, 05:00 AM   #3
Gold Member
Gold Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 122
Default

how do i know how many milliseconds to use for the interleaving?
LongJohn210 is offline   Reply With Quote
Old 14 Apr 2003, 05:04 AM   #4
Gold Member
Gold Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 122
Default

what should i do with the other interleaving options. when i opened the interleaving box it says its going to preload 500ms of audio before the video. wouldn't that put the movie out of sync again? and its going to interleave every frame what should i change it to?
LongJohn210 is offline   Reply With Quote
Old 14 Apr 2003, 05:14 AM   #5
Gold Member
Gold Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 122
Default

i just did what u said the audio is 14 seconds late. i'll tweak the numbers around to see if it'll work this time.
LongJohn210 is offline   Reply With Quote
Old 14 Apr 2003, 06:04 AM   #6
Gold Member
Gold Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 122
Default

what should i do with the other interleaving options. when i opened the interleaving box it says its going to preload 500ms of audio before the video. wouldn't that put the movie out of sync again? and its going to interleave every frame what should i change it to?
LongJohn210 is offline   Reply With Quote
Old 14 Apr 2003, 06:57 AM   #7
Gold Member
Gold Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 122
Default

ok i changed the skew to 4500ms and that fixed the begining of the movie. but i noticed that it got worse as the movie progressed. but when i tried to change the frame rate option everything went wrong. the total audio for the movie was 3mb and when i tried to watch the movie it was only 15 seconds long.
LongJohn210 is offline   Reply With Quote
Old 14 Apr 2003, 07:02 AM   #8
Gold Member
Gold Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 122
Default

the super high 9000 fps framerate compressed the whole movie into 15 seconds. is there some sort of option that'll stretch the movie out again?
LongJohn210 is offline   Reply With Quote
Old 14 Apr 2003, 07:56 AM   #9
Gold Member
Gold Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 122
Default

disregard everything i've said so far.

i got it to work. but the audio gets out of synce towards the middle and end of the movie. and i did the framerate thing so whats wrong?
LongJohn210 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 03:02 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com