Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Video File Formats > AVI, DivX/Xvid

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 14 May 2003, 12:09 PM   #1
Gold Member
Gold Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 122
Default Audio out of sync

the source movie was out of sync i had to demux the audio and convert it from ac3 to mp3 when i watch the finished movie there is no audio during the first 13 seconds. what should i do?
LongJohn210 is offline   Reply With Quote
Old 14 May 2003, 12:16 PM   #2
Retired
 
setarip's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 24,955
Default

Is the audio now out of synch by 13 seconds, or are you just missing the first 13 seconds of audio, with the remainder IN synch?
setarip is offline   Reply With Quote
Old 15 May 2003, 05:52 AM   #3
Gold Member
Gold Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 122
Default

the audio is late by 13 seconds like when i start the movie there is no audio until 13 seconds into the movie and the audio will play from the beginging. so the audio is off by 13 seconds throught out the movie.
LongJohn210 is offline   Reply With Quote
Old 15 May 2003, 07:33 AM   #4
Super Moderator
 
UncasMS's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 9,047
Default

save the file with -13000 ms audio delay
__________________
UncasMS is offline   Reply With Quote
Old 15 May 2003, 07:42 AM   #5
Gold Member
Gold Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 122
Default

the audio got slowly out of sync towards the end.
LongJohn210 is offline   Reply With Quote
Old 15 May 2003, 09:21 AM   #6
Gold Member
Gold Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 122
Default

i set interleaving at -13700 and the begining is ok but when i skip 1 hour into the movie the audio is less than one second late! but if i increased the interleaving to -14000 the begining is out of sync and theres no change to the end. no matter what i do the end never gets in sync when i changed the framerate so that the audio and video durations match still no change. so maybe i mite have to change the framerate manually.
LongJohn210 is offline   Reply With Quote
Old 15 May 2003, 09:36 AM   #7
Gold Member
Gold Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 122
Default

yup it worked lowered the framerate
LongJohn210 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 04:39 AM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com