Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Video File Formats > AVI, DivX/Xvid

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 23 Mar 2003, 12:37 AM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 8
Question-2 audio in xvid should play but refuses

I've got an XVID movie in which the audio refuses to play.
Gspot and avicodec both indicate that I should be able to play it, but it doesn't (details : see file below).
What could be wrong (and yes, my other video files do produce sound... so it's nothing to do with my soundcard
thanks

Spookachtig
Attached Thumbnails
audio in xvid should play but refuses-audioissue.jpg  
spookachtig is offline  
Old 23 Mar 2003, 01:58 AM   #2
Super Moderator
 
UncasMS's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 9,047
Default

though yo useem to have an mp3 decoder installed, maybe re-installing could help.

give the radium release a try.
__________________
UncasMS is offline  
Old 23 Mar 2003, 04:10 AM   #3
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 8
Default

how do you mean radium release ?
and ... I assume you mean there is an issue with my MP3 decoder... I 've got tons of mp3's : they never give problems ? Or did I get you wrong ?

thnx

spookachtig
spookachtig is offline  
Old 23 Mar 2003, 04:37 AM   #4
Super Moderator
 
UncasMS's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 9,047
Default

you got me right

either install or re-install an mp3 codec again or test the file on a different machine.
UncasMS is offline  
Old 23 Mar 2003, 05:23 AM   #5
Retired
 
setarip's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 24,955
Default

In order to provide a little more information regarding audio frames, etc. :

1) Load the .AVI file into VirtualDub or NanDub

2) From the "File" dropdown menu, select "File Information"

3) Post (here) EVERYTHING you see (both video and audio information), or post a screen capture .jpg of the information box
setarip is offline  
Old 23 Mar 2003, 07:49 AM   #6
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 8
Thumbs up

I think virtualdub is a good idea
If I'm interpreting right... there is no decent audio added (see attachment below). Am I right ?
Attached Thumbnails
audio in xvid should play but refuses-virtualdub.jpg  
spookachtig is offline  
Old 23 Mar 2003, 12:02 PM   #7
Super Moderator
 
UncasMS's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 9,047
Default

Quote:
Am I right ?
absolutely
UncasMS is offline  
Old 23 Mar 2003, 02:22 PM   #8
Retired
 
setarip's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 24,955
Default

Your audiostream contains -0- bytes - In other words, the file contains NO audio...
setarip is offline  
Old 24 Mar 2003, 05:52 AM   #9
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 8
Default

and now ... next step : is it possible to get the audio of a movie somewhere, or should I redownload it ?
spookachtig is offline  
Old 24 Mar 2003, 07:00 AM   #10
Super Moderator
 
UncasMS's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 9,047
Default

wrong place for questions like this
UncasMS is offline  
Closed Thread

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 03:25 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com