Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Video File Formats > AVI, DivX/Xvid

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 1 Apr 2003, 04:59 PM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 30
Angry encoding xvid with ac3 sound

Hi It's me again, got a new one for you techies. I am trying to encode an avi to vcd but I get an error when trying to save a wave file with v-dub, and I need to make a wav file cause tmpgenc does not recognise the sound format....this is the error I get with v-dub

ACM failed to suggest audio decompression format
AVIOutputWav: The handle is invalid

I know this is in ac3 sound so I need to make a wav file for this any ideas? attached is the file info
Attached Files
File Type: txt error.txt‎ (771 Bytes, 303 views)
CVANR is offline   Reply With Quote
Old 1 Apr 2003, 05:27 PM   #2
Retired
 
setarip's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 24,955
Default

In TMPGEnc, under the "Environmental Settings" "VFAPI plugin" tab rightclick on the "Direct Show Multimedia Reader" and increase to the highest priority. This will enable TMPGEnc to accept a properly encoded .AVI with .AC3 audio for input...
setarip is offline   Reply With Quote
Old 1 Apr 2003, 05:53 PM   #3
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 30
Angry xvid with ac3 sound

thanks for your reply setarip but i already tried that with no luck tmpgenc still would not recognise the sound. I wonder if the version of tmpgenc might be the prob as I am using an old version of it (12a)?
CVANR is offline   Reply With Quote
Old 2 Apr 2003, 12:40 AM   #4
Retired
 
setarip's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 24,955
Default

"I wonder if the version of tmpgenc might be the prob as I am using an old version of it (12a)?"

Possibly. I can only vouch for versions 12c and newer handling .AC3 audio properly.


Are you CERTAIN that the audiostream is in .AC3 format?
setarip is offline   Reply With Quote
Old 4 Apr 2003, 03:22 PM   #5
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 30
Smile-2 xvid with ac3 sound

hi setarip
I got a newer version of tmpgenc and set the environmental settings like u suggested and it encoded perfectly. So I guess it was my old version, thanks for the help

p.s and yes it was definately ac3 sound : unknown (Tag 2000)

Last edited by CVANR; 4 Apr 2003 at 04:13 PM
CVANR is offline   Reply With Quote
Old 4 Apr 2003, 05:06 PM   #6
Retired
 
setarip's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 24,955
Default

"thanks for the help"

My pleasure ;>}


(Wasn't this discussed a couple of months ago?)
setarip is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 06:21 AM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com