Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Other > Archive (Closed) > Video File Formats > AVI, DivX/Xvid

 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 30 Jul 2012, 11:55 PM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
Default Help! Seemingly broken videos!

Hi guys,

I am desperate for help! Some videos I took on my honeymoon seem to have been corrupted, I suspect they were due to using Aperture but I dont think thats relevant to solving the issue.

They were filmed on a Samsung camera, and for the life of me I cant remember what the original extension of the files were before they were imported into Aperture and worked. But now they have a .AVI extension. The files refused to play in Quicktime, MPlayer X and VLC. VLC does give the correct duration but wont play.

Media information says:

"Stream 0

Type: Video
Codec: Motion JPEG Video (dmb1)
Resolution: 1280x720
Display Resolution: 1280x720
Frame rate: 30

Stream 1

Type: Audio
Codec: PCM S16 LE (sowt)
Language: English
Channels: 1
Sample Rate: 22050 Hz
Bits per sample: 16
Bitrate: 352 kb/s"


The files ran through DivFix++ also give me the error that the files are not really .AVI.

What can I do to get these back?

Thanks
Munji is offline  
Old 31 Jul 2012, 11:45 AM   #2
Administrator
 
admin's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 8,675
Default

MJPEG usually comes in AVI or MOV containers, so if AVI is not being recognized, perhaps try renaming the extension to MOV?
__________________
Visit Digital Digest and dvdloc8.com, My Blog
admin is offline  
 

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can someone please help me fix this broken AVI? Junah AVI, DivX/Xvid 0 22 Jul 2010 07:33 AM
Broken CPU fan! drfsupercenter General 19 16 Mar 2009 12:58 PM
Broken ide pin on Nec 3550 TahoCliffhucker DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware 3 17 Feb 2007 05:08 AM
Broken File ashtrayo General Discussions 11 16 Jan 2006 01:27 PM
OGM with broken video OsoMarron AVI, DivX/Xvid 2 6 Aug 2004 07:55 AM



All times are GMT +10. The time now is 05:45 AM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com