Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Video File Formats > AVI, DivX/Xvid

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 24 Dec 2002, 08:46 AM   #1
Member
Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 67
Default I need a good BiteRate Calculator ...

Hi, I have a problem mybe you can help me?

Evrytime I encode a movie it always get deviate from its original size.
I used in a AdvBitRate195 and the Nandub calculator and seems they are not precise.

I have a movie in 1:33:55 Length and I want it to pit in 700 mb,
when I use a calculator and set the bitrate.... after the encoding finished I am end up with a 693 mb file - Why Not 700 ???

I am trying to ReEncode a movie from Divx 3.11 to Divx 5.02(with subtitles) and I want to preserve as many as possible the quality - Do you have a much better and precise Calculator to offer ? or a much better way to ReEncode ?

Thanks in advance, Nadav.
Nadav is offline   Reply With Quote
Old 24 Dec 2002, 09:41 AM   #2
khp
The Other
 
khp's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Online
Posts: 2,161
Default

If you are using a calculator, designed for divx3.11, for calulating divx5 bitrates, you should get a deviation of about 2.4%. Use GordianKnot.

But with divx5 you should not expect to 100% precise filesize prediction, but it usually is within 3-4 MB, unless you get close to maximum quality.
__________________
Donate your idle CPU time for something usefull.
http://folding.stanford.edu/
khp is offline   Reply With Quote
Old 24 Dec 2002, 09:26 PM   #3
Member
Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 67
Default Gordian Knot is a very good calculator ...

But why do I need to download the all software (with DVD2AVI, Smart Ripper ans so...) ? When all I need is only the calculator.
Nadav is offline   Reply With Quote
Old 24 Dec 2002, 10:24 PM   #4
khp
The Other
 
khp's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Online
Posts: 2,161
Default

You don't need to do that.

If you only want to use GKnot as a bitrate calculator, you only need the main executable file.
khp is offline   Reply With Quote
Old 25 Dec 2002, 12:10 AM   #5
Member
Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 67
Talking OK

So I can delete all the softwors and live only the Gordian.EXE ? OK Thanks.
Nadav is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 01:04 AM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com