Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Video File Formats > AVI, DivX/Xvid

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 5 Mar 2002, 05:57 AM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 3
Default Video speeding up and slowing down

Hi im a complete newbie to divx Im using tmpgenc to convert divx to mpeg1 for vcd when i burn with nero or vcdeasy my video occasionaly slows down and speeds up again any help would be great.

TIA.
scobie
scobie is offline   Reply With Quote
Old 5 Mar 2002, 04:35 PM   #2
Retired
 
setarip's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 24,955
Default

Does this occur when you're watching it on your television via a standalone DVD player?
setarip is offline   Reply With Quote
Old 6 Mar 2002, 01:03 AM   #3
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 3
Default

thanks for replying.

Yeah I have 2 different dvd players minoka and aiwa and its the same in both.
Audio seems to be ok ie not skipping but video slows down then speeds up vert quickly usually back in time with the audio.

Ive tried differnt blank cds as well same problem.

Many thanks.
scobie
scobie is offline   Reply With Quote
Old 6 Mar 2002, 03:18 AM   #4
Retired
 
setarip's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 24,955
Default

Since it's happening on two different standalones, the problem would appear to be with the burned CD. If available, try using a different CD burner (Since I don't believe that TMPGEnc would be the cause, nor should NERO, since you're merely using it to burn the CD in VCD format).

Let us know of your success ;>}
setarip is offline   Reply With Quote
Old 6 Mar 2002, 04:59 AM   #5
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 3
Default

Ok thanks for the info Ive already tried it with aopen cdr and a sony ill try them with a yamaha at 4x speed instead of 8x.
scobie is offline   Reply With Quote
Old 6 Mar 2002, 05:09 AM   #6
Digital Video Enthusiast
Digital Video Enthusiast
 
Join Date: Nov 2001
Location: Sweden
Posts: 333
Default

I've also got the same problem and I believe it's not the burner and not nero. It might be TMPGEnc. I've burned alot of allready encoded mpegs into to VCD but when I convert a divx with TMPGEnc I get that problem.

//Erci
Erci is offline   Reply With Quote
Old 17 Mar 2002, 02:57 AM   #7
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 25
Default

im also getting this problem, does anyone know whats causing it yet?
candyman is offline   Reply With Quote
Old 17 Mar 2002, 11:42 PM   #8
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 25
Default

i think ive got it! in tmpgenc, under the video tab, change Rate control mode: to Automatic VBR (cq_vbr). This has solved the problem on mine
candyman is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 08:56 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com