Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Video File Formats > Other File Formats

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 3 Aug 2003, 06:06 AM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Norway
Posts: 3
Default Atlantis, audio/video out of sync etc..

Hey
I'm trying to playback this movie with divx, it all looked promising until about halfways into the movie when I got an error...don't remember, but the movie terminated. When I started it again and moved to where I left off I was able to continue playing back the movie, but then the sound was out of sync. It was 10-20 seconds fast.

I read some of the other treads here and tried downloading VitrualDub. I must admit that I didn't really know what I was doing, but I ok-ed the message I got when I opened the movie (enclosed) and made sure the setting for Direct Stream Copy. I pressed the play-button and watched the movie again Then when it started getting close to where I had gotten the error message the entire thing started (forgive the bad term) jumping. So I pressed the stop button, then I started it again, and the sound was out of sync.

I'm sorry I don't have the error message from divx, could always play the movie again to get it

If anyone can help me I'd be MOST apprechiative. This will be very good for your karma

Greetings from Norway
Anita
Attached Thumbnails
Atlantis, audio/video out of sync etc..-errormessage.jpg  
anikris2003 is offline   Reply With Quote
Old 3 Aug 2003, 06:49 AM   #2
Retired
 
setarip's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 24,955
Default

Try the following:

1) Load the DivX file into the most recent version of either VirtualDub or VirtualDubMod

2) Set BOTH "Video" and "Audio" to "Direct Stream Copy"

3) Select "Check for errors"

4) Select "Mask bad frames"

5) Save with a new filename
setarip is offline   Reply With Quote
Old 4 Aug 2003, 03:26 AM   #3
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Norway
Posts: 3
Default Hmmm

Hey,
Thanks for the speedy reply....
I have VirtualDub 1.5.4, that was the one I found on their web-site... And I couldn't find "Mask bad frames", nor "Check for errors". I still tried creating a new file with "Direct Stream Copy".

I haven't tried playing the movie, but when I moved to about 50 min out in the movie, the sound was still fast.... So I'm asuming that the process didn't take care of the problem.

One more aspect..I have a Wallace and Gromit thing, and my son tells me that this also malfunctioned (nice word ) about halfway in the movie....

Impressive reply by the way! Short and to the point
anikris2003 is offline   Reply With Quote
Old 4 Aug 2003, 04:01 AM   #4
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Norway
Posts: 3
Default By the way

I tried the skew thing, and I almost looked forward to seeing the movie when it started skipping again
Seems that fram 73081 is bad, so I'm scanning video streaming for errors, hoping that will alow me to remove this frame.
Don't understand why the rest of it doesn't work tho....
anikris2003 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 07:59 AM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com