Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Video File Formats > Other File Formats

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 2 Aug 2008, 06:29 AM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
Angry Is it AutoGK or is it Vista?

I've been using Windows Vista as my primary OS and in the past, I was able to use AutoGK to encode .vob files into .avi files with no problems in playback in either the audio or video department.

Well, it's been months since I've converted any DVD files into .avi using AutoGK, and sure enough, now that I *actually* need to use it, it's not working properly...at least I think.

What happens is that I will have a .vob file, and I make all the correct, standard settings for .avi conversion. When I go to play back the file, what will happen is that the video will run EXTREMELY slowly. I'm talking like 5kbps or slower, so it's practically frame by frame. The audio...well, how to describe the audio? The audio is so slow, you'd think it was nonexistent. It's very slow, and the voices are very deep, like you'd taken a .wav file in Sound Recorder and slowed it down. Also, the volume drops down to just about nothing.

This never used to happen before, and now it's happening all the time when I want to make conversions. I'm just seriously doubting it's AutoGK, because it always worked in the past with no problems. Could it be Vista, or some setting under Vista, that is interfering? If this problem gets any more ridiculous, I'm just going to reformat the hard drive (which needs to happen anyway, so don't jump down my throat about that).

Any kind of help would be appreciated. As a note, the media players I've tried using are Winamp and Windows Media Player, and the codec I use to encode is Xvid (which is updated to its latest version). The computer seems to utilize ffdshow as its playback codec, especially when WMP is running. I hate VLC with a passion, so please don't suggest using that player.

Thanks to all who may be able to help!
Chamdar is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows Vista SP1 Available. Does SP1 Fix Vista? admin Latest News 0 20 Mar 2008 04:12 PM
Do you know AutoGK 2.40? yourpal AVI, DivX/Xvid 4 5 May 2007 10:39 PM
AutoGK druqs AVI, DivX/Xvid 5 19 Sep 2006 12:23 AM
Vey new to AutoGK pls help k2005 AVI, DivX/Xvid 1 27 Apr 2005 03:59 AM



All times are GMT +10. The time now is 06:17 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com