Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Video File Formats > Other File Formats

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 5 Jul 2003, 09:37 PM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3
Question Blurry picture / codec?

Hi,

I have a problem several people here seem to have.

When playing certain XVIDs (not all!) I have the problem of "blurry" playback. I read heaps of threads, but couldn't find advice which helped me solving my problem....

I tried ffdshow, nic's xvid codec and koepi's xvid codec. Sometimes I have audio, but no video and sometimes I have these "blurry" pictures...

I also tried the "old xvid interlace bug" option on ffdshow!

I have a screen captures from Nandub. I used koepi`s xvid-codec!

I would really appreciate your help!

Cheers,

MM
Attached Thumbnails
Blurry picture / codec?-screenshot006.jpg  
Mellowmaniac is offline   Reply With Quote
Old 6 Jul 2003, 12:04 AM   #2
Super Moderator
 
UncasMS's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 9,047
Default

either try one of the LATEST ALPHA version from april or may 2003 of ffdshow.

if you did use those versions already, then i might ask you if we're dealing with a downloaded file that might be corrupted during transfer?
__________________

Last edited by UncasMS; 6 Jul 2003 at 12:10 AM
UncasMS is offline   Reply With Quote
Old 6 Jul 2003, 12:56 AM   #3
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3
Default

Thanks for your quick reply!

I tried ffdshow-20030523.exe which seems to be the latest version....

The movie I tried is a tv-rip and some people wrote in a thread that they can watch it without any probs and some that they have the same problem - but no advice there!

I also tried other episodes, so that it doesn`t seem to be a problem of a corrupted download.

Cheers,

MM
Mellowmaniac is offline   Reply With Quote
Old 6 Jul 2003, 02:24 AM   #4
Super Moderator
 
UncasMS's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 9,047
Default

when using ffdshow, which decoding filter is being used?
did you try the internal libavcodec? (inside the codec properties)

and what player were you using?
UncasMS is offline   Reply With Quote
Old 6 Jul 2003, 04:38 AM   #5
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3
Default

Within ffdshow I tried the "xvid-codec" and the "libav-codec".

The players I used are Radlight, Power DVD and BS-Player.

If there is a player with better compatibility, I`d give it a try...!?

Thanks!
Mellowmaniac is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 04:39 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com