Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Video File Formats > Other File Formats

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 15 Aug 2003, 06:14 AM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 3
Default GSpot shows codecs installed, but fails rendering of any audio codecs.

GSpot screenshot

Obviously my problem is that I get absolutely no sound when playing back .avi files, regardless of the audio-codec in use.

The problem likely began after installing and reinstalling AC3filter 0.69. (It gave me AC3 playback up until i rebooted. After that AC3- playback disappeared, so I uninstalled it. My problem may have started before uninstalling AC3Filter.)

I am left completely clueless as to what may have happened. Did AC3filter bring down some DirectShow stuff (or whatever) with it?

Any help would be appreciated. I have recently reinstalled windows, so I hope I don't have to go through that process again in the near future.

Thanks in advance

Thomas
RolfRomeo is offline   Reply With Quote
Old 15 Aug 2003, 08:32 AM   #2
Old member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 5,417
Default

Try using the MV2 player, which allows you to use ACM Wrapper instead of the default DirectShow filter (Options -> DS Graph -> Decoders Tab -> MP3).
Enchanter is offline   Reply With Quote
Old 15 Aug 2003, 12:21 PM   #3
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 3
Default

So I gather reinstalling DirectShow might help? That is a part of DirectX, no?

Sounds like a great deal of trouble having to manually set the audio codec each time I play a file using a different audio codec than the preceeding.
RolfRomeo is offline   Reply With Quote
Old 15 Aug 2003, 12:46 PM   #4
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 3
Default

OK, so I should have downloaded the program and tried it before opening my mouth.

This actually works. Thanks indeed.
RolfRomeo is offline   Reply With Quote
Old 15 Aug 2003, 02:46 PM   #5
Old member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 5,417
Default

Good to see it worked out well for you. Enjoy your show.
Enchanter is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 04:19 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com