Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Video File Formats > Other File Formats

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 9 May 2006, 11:19 AM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 6
Default help!...help...cannot playback dvds

Hello,
I've upgraded my computer, Ive installed a new video card (Sapphire Atlantis
9600 PRO, 256 MG, not a great choice, I know); after installing the driver, when trying to play a dvd, my computer hangs. I've try using Power DVD 5, Intervideo; when using windows media player I get an error message about a problem with the dvd protection. If I'm uninstalling the video card playback of dvds is possible (compuder doesn't hangs, video quality being obviously low).
Bios is updated so are the drivers for the sound card and the video card. No conflicts are listed. I'm running XP pro SP2.

I would very much appreciate any help I can get solving this problem.

Thank You!
boymitch is offline   Reply With Quote
Old 9 May 2006, 11:23 AM   #2
Lord of Digital Video
Lord of Digital Video
 
Gary D's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Canada-eh?
Posts: 2,266
Default

Try using Media Player Classic. Follow this link
Gary D is offline   Reply With Quote
Old 10 May 2006, 09:51 AM   #3
Digital Video Master
Digital Video Master
 
geno888's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Italy
Posts: 1,081
Default

Check in settings to see if you enable hardware acceleration; if you demand all work on CPU, probably playback is stuttered. If all work is on the GPU, instead, playback should be fine.

To see if there are problems with your graphic card try to do a test with the diagnostic tool of directX. Simply press the start button and select "Run".

Type DXDIAG and press return. Do all tests and see results.
geno888 is offline   Reply With Quote
Old 11 May 2006, 10:59 AM   #4
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 6
Default

Thanks guys.

Gary, I've tried media player classic and it still hangs.

Geno, done that diagnostic stuff and it looks like video is ok; however the CPU goes at 100% usage and it stays there.
There is one driver I've downloaded from the Sapphire web site which is somehow working, meaning that the computer doesn't hang but sound is interrupted and overall computer speed is very low. As soon as I'm installing the ATI catalyst 6 whatever, problem starts but other than that computer
works very well. ATI said that there is nothing wrong with their chip or driver.

Thanks.
boymitch is offline   Reply With Quote
Old 11 May 2006, 11:07 AM   #5
Super Moderator
 
anonymez's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 5,525
Default

1. try playing with VLC

2. make sure old drivers from previous card have been completely removed

3. uninstall ATI drivers with the uninstall utility from their website

4. try the omega drivers instead http://www.omegadrivers.net

give full pc specs
__________________
"What were the things in Gremlins called?" - Karl Pilkington

anonymez is offline   Reply With Quote
Old 13 May 2006, 09:37 AM   #6
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 6
Default

GENO I did the DivX test and everithing is OK.

Couldn't get to omegadrivers web site yet.

Thanks.
boymitch is offline   Reply With Quote
Old 13 May 2006, 09:47 AM   #7
Digital Video Master
Digital Video Master
 
geno888's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Italy
Posts: 1,081
Default

Have you checked if video hardware acceleration is activated? In this way some workload should be removed from the CPU and charged on the GPU
geno888 is offline   Reply With Quote
Old 13 May 2006, 10:54 AM   #8
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 6
Default

yes, hardware acceleration is set at full
boymitch is offline   Reply With Quote
Old 15 May 2006, 02:50 AM   #9
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 6
Default

Well, I’ve installed omega driver for ati after cleaning the computer with DC. Now it hangs when I’m trying to close powerDVD (CPU usage goes to 100%). During “playback”, the sound is choppy and the screen is updated every maybe five minutes or at all. Also, not sure if is OK, I’ve install the omega drivers over Catalyst 6 (I couldn’t
install them otherwise). I'll post full PC specs along with reports about device's memory/conflicts allocation.
<o> </o>
Thanks for everybody’s input.
<o> </o>

Last edited by boymitch; 15 May 2006 at 02:52 AM
boymitch is offline   Reply With Quote
Old 15 May 2006, 05:21 AM   #10
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 6
Default

Here they are


video info.rtf

sys info.rtf
boymitch is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Glitchy playback on all DVD's SkaGoblin DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware 12 21 Feb 2006 09:57 AM
Can't playback burnt DVDs on my portable player Sdot DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware 7 16 Jan 2006 01:36 PM
DVD's Skipping during Playback B0hunt3r39 DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware 20 11 Jan 2005 12:47 PM
Region 1 locked DVD-Rom drive will not play Region 1 DVD's idimmu DVD Encoding and Playback 0 1 Dec 2004 02:34 PM
Why can't I playback copied DVD's viking DVD Authoring and Editing 3 18 Apr 2002 06:56 AM



All times are GMT +10. The time now is 08:34 AM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com