Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Video File Formats > Other File Formats

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 10 Nov 2002, 01:20 AM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1
Angry Help, I lost the ability to watch movies via TV-out!

Sometime over the past few weeks, I suspect because of a driver/app upgrade, I lost the ability to play movies on my TV using the TV-out feature of my NVIDIA Ti-4200 video card.

In clone mode, the desktop and all apps including Zoom Player 2.x and Media Player 9.x appear as normal on the TV, but movies (all formats) now are not being displayed. The display area within the players (or in full screen mode) is blank: movies play as normal on the PC monitor.

Questions: Did NVIDIA’s latest drivers or Microsoft’s Media player 9.x, surreptitiously add in new “digital rights” software to prevent movies from being played through the TV-out feature? How can I fix this?
jmailings is offline   Reply With Quote
Old 10 Nov 2002, 05:18 AM   #2
Lord of Digital Video
Lord of Digital Video
 
Batman's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Gotham City
Posts: 2,317
Default

If possible you may want to downgrade the drivers.

However, prior to this you may want to search this forum for some potential solution to tv-out problems. Also, TVTOOL may be useful.
Batman is offline   Reply With Quote
Old 16 Nov 2002, 07:26 AM   #3
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 12
Default

(if i understood your problem correctly, you get a black screen on the tv instead of movie right??)

well you only have to do this: When in CLONE mode you can choose the PC monitor or the TV screen to be primary or secondary. The primary screen displays the movie and you can choose wich one it should be. I think nvidia have made it like this because when displaying movies on two screens it flickers a little bit with graphic cards lower than a ti 4200 i think.
Kenned is offline   Reply With Quote
Old 19 Nov 2002, 03:22 AM   #4
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 33
Default

On my computer, when I transfer the display from the computer to the TV after I've opened the player I'm using (not the file I'm going to watch, but the player) I get a similar black screen. If I transfer the display to the TV and then open the player and then the movie, then it shows up just fine.
PCaravan is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 09:21 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com