Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Video File Formats > Other File Formats

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 28 Jun 2003, 06:29 AM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4
Default Help! Installed Divx 5, now nothing will play

I had some Divx 5 AVI's I wanted to play, so I installed the new Divx 5.

Now none of my AVI's will play, even the ones that used to.
I also installed ffdshow.

According to GSpot, I have something like 40 codecs on my machine!!
jdarius is offline   Reply With Quote
Old 28 Jun 2003, 06:54 AM   #2
Moderator
 
gd_nimrod's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Montreal
Posts: 1,128
Default

With that many codecs, your machine might very well have too many codecs installed. Either uninstall some, or reformat your computer.

BTW what EXACT version of divx 5 did you get?
__________________
Did you know you can SEARCH the forum? Fixes common problems too:
http://forum.digital-digest.com/search.php

Also search on the whole Digital-Digest website:
http://www.digital-digest.com/search.html
gd_nimrod is offline   Reply With Quote
Old 28 Jun 2003, 07:14 AM   #3
Super Moderator
 
UncasMS's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 9,047
Default

make ffdshow the default for all codecs and you should be set
__________________
UncasMS is offline   Reply With Quote
Old 28 Jun 2003, 10:38 PM   #4
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4
Default

I downloaded Divx 5.0.5 directly from divx.com.

How do I make ffdshow the default?
jdarius is offline   Reply With Quote
Old 28 Jun 2003, 11:24 PM   #5
Old member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 5,417
Default

Quote:
Originally posted by jdarius
How do I make ffdshow the default?
Go to Configuration >> Codecs. Enable the entry for fourcc type "DivX 5".
Enchanter is offline   Reply With Quote
Old 29 Jun 2003, 01:17 AM   #6
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4
Default

Ok, thanks.

I can play AVI's now, including Divx 5, but only with the Divx Playa, not with Media Player.

Weird thing is, when I try to associate AVI's with the Playa instead of Media Player, it won't take!

And it won't let me delete the file type....it's ghosted.
jdarius is offline   Reply With Quote
Old 29 Jun 2003, 01:21 AM   #7
Old member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 5,417
Default

"Weird thing is, when I try to associate AVI's with the Playa instead of Media Player, it won't take!"

Configure WMP so that it does not handle AVI files (i.e. untick the option). Then set The Playa to handle AVI files. Failing that, give BSPlayer a try.
Enchanter is offline   Reply With Quote
Old 30 Jun 2003, 12:11 PM   #8
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4
Default How do you

How do you remove codecs once you find them with GSpot? Many do not show up in "add/remove programs" in windows. More specifically, I used GSpot to check my video codecs after trying to remove all divx codecs and it came up with this:

http://dmp2kx.tripod.com/image/installed_codecs.jpg
(copy and paste the URL, I don't think tripod will let me link to the pic)

There's that one unregistered divx codec... I'm not sure how to find it... this worries me!
temppimp is offline   Reply With Quote
Old 30 Jun 2003, 07:02 PM   #9
Old member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 5,417
Default

"How do you remove codecs once you find them with GSpot?"

Codec Sniper...
Enchanter is offline   Reply With Quote
Old 1 Jul 2003, 07:56 AM   #10
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4
Default

where can i get codec sniper?
temppimp is offline   Reply With Quote
Old 1 Jul 2003, 09:26 AM   #11
Super Moderator
 
UncasMS's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 9,047
Default

let me know your mailaddress (via pm) and i will send you this file.
UncasMS is offline   Reply With Quote
Old 18 Jul 2003, 04:50 AM   #12
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 2
Default more of same, media player 9

i installed media player 9 and divx 5 and can not get proper video. images of all types of media are black and white and poor quality.

cold someone tell me how to get rid of some of my codecs. ie. could you tell me how to get codec sniper? any advice greatly appreciated

new_guy003
new_guy003 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 03:31 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com