Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Video File Formats > Other File Formats

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 18 Dec 2002, 07:15 AM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 9
Angry-2 Illegal operation in Windows Media Player when playing movies using AC3-codek

The topic sais it all...

I have looked at most stuff too.. I've reinstalled the codek (those AC3-codeks that's included in ACEMCP).. I know it's the AC3-codek and nothing else couse there is no illegal operation when the codek isn't installed.

Very annoying..
Kvisle is offline   Reply With Quote
Old 18 Dec 2002, 07:51 AM   #2
Old member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 5,417
Default

Try another player, like BSPlayer or PowerDivX. In addition to that, you could try uninstalling your current AC3 codec and give other AC3 codecs a try.
Enchanter is offline   Reply With Quote
Old 18 Dec 2002, 07:54 AM   #3
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 9
Default

Fair enough..

But it bothers me.. It worked before!
Kvisle is offline   Reply With Quote
Old 18 Dec 2002, 07:58 AM   #4
Old member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 5,417
Default

Hey...we're talking about Windows here.
Enchanter is offline   Reply With Quote
Old 18 Dec 2002, 08:51 AM   #5
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 9
Default

BSPlayer crashed
PowerDivX didn't respond

The weird thing is that it worked on my old computer, and I've even tried to use the old soundcard, but it didn't help though..

Any suggestions? Recommendations?
Kvisle is offline   Reply With Quote
Old 18 Dec 2002, 09:19 AM   #6
Old member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 5,417
Default

Have you tried another AC3 codec yet?
Enchanter is offline   Reply With Quote
Old 20 Dec 2002, 08:45 AM   #7
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 9
Default

I've installed a couple of'em

Same problem..

Can you recommend any codeks ?
Kvisle is offline   Reply With Quote
Old 20 Dec 2002, 09:33 AM   #8
Old member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 5,417
Default

PowerDVD (Cyberlink) decoder along with MMSwitch.ax (Morgan Stream Switcher) installed work well with my system. But then again, I've never had any problems like yours, so it might not work for you.

Is it possible that your soundcard is incapable of supporting 48KHz (that would mean a close-to ancient soundcard)? If necessary, try reinstalling your soundcard driver and DirectX.
Enchanter is offline   Reply With Quote
Old 20 Dec 2002, 10:32 AM   #9
Retired
 
setarip's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 24,955
Default To Kvisle

You've made several comments which, when put together, bring rise to the following:

1) "It worked before" - On the same computer, or one you previously used? (Sacrasm such as, "We're talking Windows", dioesn't provide any insight)

2) "Illegal operation" - This is not a message that Windows would typically generate if a codec is not properly installed.

3) If you are using the same computer on which "it worked before", have you recently installed or changed any software?
setarip is offline   Reply With Quote
Old 20 Dec 2002, 10:43 AM   #10
Retired
 
setarip's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 24,955
Default To Kvisle

Several tboughts come to mind, based on your several comments:

1) "It worked before!" - On the same machine, or only on your "old computer"? (Sarcasm, such as, "Hey...we're talking about Windows here." isn't going to help you resolve anything)

2) A problem codec shoyuld not generate an "illegal operation" error message. What version of Windows Media Player are you using? What O/S are you now running?
setarip is offline   Reply With Quote
Old 21 Dec 2002, 07:08 AM   #11
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 9
Default

New computer..

But what annoys me the most is that it's just AC3-sound that doesn't work - normal MP3 or WMA works fine!

If I uninstall the codek, the movie plays fine (but I don't got any sound though).

I've tried another sound card, but it didn't help.

I bought a computer with the same parts for my GF, we got the same problem.

But I don't see why this should be a hardware problem. I'm gonna look around and see if I can find any other codeks.. (But the weird thing is that it worked on my old computer, with the same codek)
Kvisle is offline   Reply With Quote
Old 21 Dec 2002, 07:43 AM   #12
Retired
 
setarip's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 24,955
Default

What version of Windows Media Player are you using? What O/S are you now running?
setarip is offline   Reply With Quote
Old 21 Dec 2002, 07:45 AM   #13
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 9
Default

I run W2K

Windows Media Player 7.01.00.3055

This haven't changed since the old computer..
Kvisle is offline   Reply With Quote
Old 21 Dec 2002, 11:35 AM   #14
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1
Default

I had a similar problem, which was solved bu using the AC3 filter.
Download it here
Maybe it will work for you?
powers is offline   Reply With Quote
Old 22 Dec 2002, 01:42 PM   #15
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1
Default

hi,

has this problem been resolved? i'm curious to know the solution... i was once able to play an XVid/AC3 file on my old laptop. with the new laptop... WMP 7.1 crashes when the AC3 decoded from Nimo pack is installed... WMP 7.1 plays video but no sound when AC3 is not installed... WMP 7.1 plays video and audio when the audio filters from doom9.org is installed, but sounds like it's in fast forward mode...

any suggestions?

thanks,
arnel
arnelf is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 04:28 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com