Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Video File Formats > Other File Formats

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 12 Dec 2002, 04:58 PM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 3
Default no playback?!

I installed the Xvid codec to playback a Xvid avi file, but when I play it in wmp, I do get sound, but all I get is a blank green screen. I tried changing the description code and used codec to Divx using the fourcc changer, but that didn't help at all. Can anybody help me??
windavatar is offline   Reply With Quote
Old 12 Dec 2002, 05:02 PM   #2
khp
The Other
 
khp's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Online
Posts: 2,161
Default

Sounds like a fake, this thread explains what to look for in a fake file.

http://forum.digital-digest.com/show...&threadid=7165
__________________
Donate your idle CPU time for something usefull.
http://folding.stanford.edu/
khp is offline   Reply With Quote
Old 13 Dec 2002, 02:36 AM   #3
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 3
Default

OK, so I went ahead and followed the advice posted in the link and this is what I got using VirtualDub:

VIDEO STREAM:
Frame size, fps: 576x432, 29.970 fps
# of frames: 43306 (24:04)
Decompressor: DivX Pro 5.0.2 Codec
# of key frames: 482
Min/avg/max/total key frame size: 3251/22930/103030 (10794K)
Min/avg/max/total delta frame size: 72/2496/70585 (104391K)

There is info in the audio stream section, but since the audio works fine, I don't think I have to post it here...

If I'm following all the advice on the link correctly, I don't think that I have a fake file here. Am I missing something?
windavatar is offline   Reply With Quote
Old 13 Dec 2002, 03:02 AM   #4
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 3
Default

I just found that the file I was having problems with could be now played with DivX Player. Which is weird in itself because yesterday it didn't even play in the Player... And I still can't playback the file in WMP. Is it just because WMP is messed up?
windavatar is offline   Reply With Quote
Old 13 Dec 2002, 10:19 AM   #5
khp
The Other
 
khp's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Online
Posts: 2,161
Default

Quote:
Originally posted by windavatar

I don't think that I have a fake file here.
Correct I don't see anything unusual in this file.

I would suggest you try installing the latest version of xvid and change the fourc code back to xvid. Other than that I don't know what might be causing you problems.
khp is offline   Reply With Quote
Old 15 Dec 2002, 06:28 AM   #6
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 2
Default xvid playback

I also am having problems playing xvid files from Kazaa. I downloaded something called avc x which is supposed to be a codec. anyway, these files wont play in mplayer. I can get them to open in virtual dub and run them through. when I transfer them to tmpgenic to turn into vcd's, tmpgenic crashes.
I dont want to create xvid files, only to convert them to vcd's. any suggestions?
madelonh is offline   Reply With Quote
Old 15 Dec 2002, 06:43 AM   #7
Moderator
 
gd_nimrod's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Montreal
Posts: 1,128
Default

Most people although they have the XviD codec still can't play those movies, however a solution most of them say worked is to download BSPlayer (0.5 or newer) and try viewing it there.
__________________
Did you know you can SEARCH the forum? Fixes common problems too:
http://forum.digital-digest.com/search.php

Also search on the whole Digital-Digest website:
http://www.digital-digest.com/search.html
gd_nimrod is offline   Reply With Quote
Old 15 Dec 2002, 06:51 AM   #8
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 2
Default

thanks for your responce.
however, its not that I want to view these xvid files, I want to run them through tmpgenic so I can burn them on nero. any ideas?
madelonh is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 07:57 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com