Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Video File Formats > Other File Formats

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 9 Jul 2003, 12:12 PM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Porto Alegre - RS - Brazil
Posts: 2
Default Playing movies on pc and watching them on tv problems

Hi! I'm trying to play movies on my pc and watch them on tv using my Gforce 4 with TV out and I get a black square where should be the movie. I can watch them on my pc but there's no image on tv meanwhile I can see the desktop and the program window I am running at the moment (eg WM player or Microdvd etc). I have an Athlon 1.7 processor with 256 RAM - WM player 9 - bs player - microdvd and windows xp. The codecs are 311 alpha, divx4 and the pack nimo codecs full with Vobsub for the subtitles.
I used to watch movies from pc on my tv set but I really don't know what I did wrong. Could someone help me? Thank you
Quines is offline   Reply With Quote
Old 9 Jul 2003, 08:19 PM   #2
Super Moderator
 
UncasMS's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 9,047
Default

check twin-view options for your second monitor (i.e. tv)
__________________
UncasMS is offline   Reply With Quote
Old 10 Jul 2003, 06:21 AM   #3
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Porto Alegre - RS - Brazil
Posts: 2
Default Playing movies on pc and watching them on tv problems

I've already checked the twin video box on my gforce 4 nvidia setup. I can see the same screen on tv. I even can see the WM player window on the TV screen but there is no image where the movie should be meanwhile it is already playing on the pc video. It seems it is a wrong configuration on one of the codecs I am using, but I have no clue what is it. I have been watching movies from pc to tv for a while with no problems. I made some changes on the codecs divx 4 and vobsub to see the subtitles in WM player 9. Then the problem started. Even if I set the codecs to default, uninstall all of them and install again I get the same results.
Apparently there's no problem with my video card since I can see the twin screen on my tv set.
Is there a way to make sure to have all codecs unisntalled and reinstall them again?
Thank you.
Quines is offline   Reply With Quote
Old 31 Jul 2003, 02:30 AM   #4
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1
Default

I have the same problem with my new ATI Radeon 9000 card (still don't have enough experience with it).

I managed to play the same avi and mpg files on TV correctly with VirtualDub or QuickTime, but not with WMP 6.4 or RealOne. Even with PowerDVD sometimes I had correct playback, and sometimes not (I'm talking about the same video files).
LBob is offline   Reply With Quote
Old 31 Jul 2003, 04:56 AM   #5
Super Moderator
 
UncasMS's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 9,047
Default

Quote:
but there is no image where the movie should be
check the overlay options and try different settings
UncasMS is offline   Reply With Quote
Old 31 Jul 2003, 06:48 PM   #6
Old member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 5,417
Default

First, check that TV-out is working (never hurts to double-check).
Attached Thumbnails
Playing movies on pc and watching them on tv problems-making-sure-tv-out-enabled-working.jpg  
Enchanter is offline   Reply With Quote
Old 31 Jul 2003, 06:49 PM   #7
Old member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 5,417
Default

... (the picture file name speaks for itself)...
Attached Thumbnails
Playing movies on pc and watching them on tv problems-enabling-full-screen-overlay-tv.jpg  
Enchanter is offline   Reply With Quote
Old 4 Aug 2003, 08:23 PM   #8
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 8
Default

wat about ati graphic cards?
chding is offline   Reply With Quote
Old 4 Aug 2003, 08:37 PM   #9
Super Member
Super Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: Singapore
Posts: 283
Default

For ATI cards, Go to Display Properties\Settings\Advanced\Displays
Btw, most tvs only support a max of 800x600 resolution so you have to set your desktop resolution to at most 800x600. You also have to adjust your refresh rate under the \Monitor tab.
WildmanJoe is offline   Reply With Quote
Old 4 Aug 2003, 10:22 PM   #10
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 8
Default

i tried those setting.and i met same problem with them.no video at tv side
chding is offline   Reply With Quote
Old 4 Aug 2003, 10:45 PM   #11
Member
Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 70
Default

On one laptop with ATI card you had to set the tv-out as the primary output device since overlay would not play on a secondary display some directshow issue I take it.
__________________
- The question is: Why?
Thingy is offline   Reply With Quote
Old 5 Aug 2003, 12:22 AM   #12
Old member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 5,417
Default

chding,

Try enabling the Theatre mode...
Enchanter is offline   Reply With Quote
Old 5 Aug 2003, 02:01 AM   #13
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 8
Default

finally i did it.....thanks every1
chding is offline   Reply With Quote
Old 5 Aug 2003, 03:32 PM   #14
Old member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 5,417
Default

You're welcome.
Enchanter is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 04:22 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com