Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Video File Formats > Other File Formats

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 12 Apr 2006, 02:42 AM   #1
Digital Video Expert
Digital Video Expert
 
sonic_emperor's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: croatia
Posts: 560
Default sub workshop fckd my movie

well,i have this 2h movie,i joined it using virtual dub,then i wanted to join subs as well so i can create a dvd video.i opened subtitle workshop and opened the subtitles i need to join and nothing would happen,then i did it again,but this time i renamed subs exactly as the name of the movie file and checked recalculate time or similar,then the subs were successfully joined,and the video panel opened as well,but i couldnt play the video,i tried in wmp,in bs player,as it had no time - duration,where ever i click to rewind it to or fowar it to the point,all i get is black screen(offcourse titles show up)and i cant even play it,i click play and it just stands there,like nothing happened!

the funny thing is that it can be opened in virtualdubmod,maybe its not a problem with a file?
__________________
cro-anthem-video

Last edited by sonic_emperor; 12 Apr 2006 at 02:54 AM
sonic_emperor is offline   Reply With Quote
Old 12 Apr 2006, 04:03 AM   #2
Digital Video Expert
Digital Video Expert
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 514
Default

To join the subs you should still have part1 of the avi so that the timming of the second sub file can be calculated. Other than getting the length of the avi, it shouldn't touch it.
celtic_druid is offline   Reply With Quote
Old 12 Apr 2006, 04:26 AM   #3
Digital Video Expert
Digital Video Expert
 
sonic_emperor's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: croatia
Posts: 560
Default

aha...hm,but it hadnt had the 1st part,but the whole movie...i loaded it in virtual dub,scaned streams for errors,as result i got 0 bad,o good,but undecodable...
sonic_emperor is offline   Reply With Quote
Old 12 Apr 2006, 02:24 PM   #4
Digital Video Expert
Digital Video Expert
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 514
Default

Can't see how you could use the hole movie to adjust the timing. You need the first part since the subtitle timmings of the 2nd part become current time + runtime of first part.
celtic_druid is offline   Reply With Quote
Old 13 Apr 2006, 01:31 AM   #5
Digital Video Expert
Digital Video Expert
 
sonic_emperor's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: croatia
Posts: 560
Default

well,i really dont know anything about it,i didnt even think i should use the movie,i asked help in an other thread,and though that just join function was enough,then i renamed subs exactly as the movie and voila(!) - sh.. happenedis there a way to fix this?since i deleted the orig. 2 parts
sonic_emperor is offline   Reply With Quote
Old 13 Apr 2006, 02:13 AM   #6
Digital Video Expert
Digital Video Expert
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 514
Default

No way I can think of that doesn't involve basically manually syncing. You could take the end of the last sub of the first part, but who knows how long the video played after that? Best way would I guess be to resplit. Since both parts were probably ~700MB's and you can only cut on keyframes, you probably don't have much choice other than to cut where it was originally cut.
celtic_druid is offline   Reply With Quote
Old 13 Apr 2006, 08:09 AM   #7
Digital Video Expert
Digital Video Expert
 
sonic_emperor's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: croatia
Posts: 560
Default

i tried the resulted subtitle,somehow,i was as usually doing things i dont understand in virtualdub,and somehow today i saw i had another video file i remember creating with virtual dub,and remember getting an error,but anyways i managed to create another file that was the same as the one that didnt work...but that one did!dont ask me how,i was fooling around with full processing modes and saving avi functions...i tried subs,and it seems that they are a bit ahead of sound,but that shouldnt be problem to fix...
sonic_emperor is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
backup movie will play in DVD player but not 100% in power DVD haha123 DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware 8 21 Dec 2007 08:08 AM
Problem Burning Windows Movie Maker Movie chuck devetter DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware 0 30 Aug 2005 03:36 AM
Ripped, resized 6.4GB movie burned in 87 minutes! vljenewein DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware 7 31 Jan 2003 02:26 PM



All times are GMT +10. The time now is 09:15 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com