Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Other > Archive (Closed) > Other Software

 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 21 Apr 2003, 09:06 PM   #1
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Cold north
Posts: 15
Unhappy Oh no! I made a big mistake

Hi all!

Yesterday i downloaded and succesfully installed the GAIN-supported divx 5.0.4 PRO software from divx.com, and everything worked perfectly.

BUT, then i did something really stupid; i ran ad-aware, which seems to have deleted the GAIN software. So now, whenever i try encoding dvd to divx, i get a message saying something like:

"This is the gain-supported version of divX. The gain software needs to be installed on this machine to use the codec. It seems that the GAIN software is not installed on this machine."

So then i uninstalled the divx bundle and tried reinstalling it, thinking that would solve the problem, since both the codec & the GAIN software was now installed.

But no, i still get the same message about not having the GAIN installed. I tried uninstalling and reinstalling it like 10 times.

Any ideas on how to fix this problem?

Thx in advance
Tiger__Style is offline  
Old 21 Apr 2003, 09:42 PM   #2
Old member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 5,417
Default

Try restarting the system . . .
Enchanter is offline  
Old 22 Apr 2003, 01:57 AM   #3
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Cold north
Posts: 15
Default

I already tried restarting the system after i uninstalled the bundle, and then again after i had reinstalled it; but the gain software still isn't "recognized" by the codec.

Thanks for trying to help though...

Anyone else got any ideas?

Hope i don't have to reinstall XP just 'cause of this, that would be a real pain in the ass.
Tiger__Style is offline  
Old 22 Apr 2003, 03:14 PM   #4
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 11
Default

Use XviD. Better quality results.

Did you try redownloading it as well, or just running the .exe again? If the latter, I would suggest uninstalling it, deleting the setup file(s), and redownloading it from divx.com, then try reinstalling it.
Spiral0ut is offline  
Old 22 Apr 2003, 10:26 PM   #5
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Cold north
Posts: 15
Default

Hi again.

It finally sorted itself out.

Today all of a sudden the codec started working properly again, even though i have not done any changes to the system, since i tried uninstalling, reinstalling and restarting the system several times.
Tiger__Style is offline  
Old 23 Apr 2003, 07:22 PM   #6
Old member
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 5,417
Default

Good to see that things are working out well for you.
Enchanter is offline  
Old 24 Apr 2003, 07:16 PM   #7
Junior Member
Junior Member
 
Jeff Mirage's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 39
Default Another Solution!!

Hi I had the same problem....

Glad to hear that I`m not the only one...
I tried all the above solutions but they didn`t work..

Then I tried to edit the registry, and found an old GAIN registration Key lying around..
After deleting it there were no problem with DivX (worked the first time, after reinstalling)

If you need a tool for editing your reg try searching the web for "Power Tools" or "Reg Cleaner"..

Hope someone can use this hint...
Jeff Mirage is offline  
Old 26 Apr 2003, 09:23 PM   #8
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Cold north
Posts: 15
Default

Yeah , i was thinking about trying to edit the registry too, but then all of a sudden it worked itself out, for no apparent reason.

Last edited by Tiger__Style; 26 Apr 2003 at 09:25 PM
Tiger__Style is offline  
 

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 08:49 AM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com