Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Other > Archive (Active) > VCD/SVCD > Conversion/Encoding

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 8 Jan 2005, 11:25 AM   #1
Junior Member
Junior Member
 
BlackMamba's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 5
Question TMPGenc Audio

Now I know that there are billions of TMPGenc Audio posts (I know this because I have read most of them) however.........


I have recently had to reformat my PC, I won't bore you with the details why, but ever since I have not been able to encode from avi to mpg with sould. Video is fine but there is no sound whatsoever. I have used gspot to check the codecs and I appear to have the codecs required for the different avi's I have also increased the priority of the direct show line in VFAPI to 2 which is higher than anything else.

I think that something may be fundamentally wrong as I am using toolame as an external encoder but I am extracting the sound direct from the avi. As a fix I have tried to extract sound to a wav file with virtualdub although I have never had to have to do this before the reformat. The message that I get is

"No audio compressor could be found to decompress the source audio format"

What up ?

I have checked loads of the other threads an have found alot of answers but nothing that seems to work for me.

Please help before very expensive PC gets introduced to very heavy hammer
BlackMamba is offline   Reply With Quote
Old 10 Jan 2005, 06:57 PM   #2
Retired
 
setarip's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 24,955
Default

Try using TMPGEnc WITHOUT selecting an external encoder...
setarip is offline   Reply With Quote
Old 10 Jan 2005, 08:46 PM   #3
Junior Member
Junior Member
 
BlackMamba's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 5
Default

Yeah, I was originally doing this and I only started using toolame becuase I was getting no sound from the internal encoder.

Thanks anyway, I think that the forum might be beat on this this one.
BlackMamba is offline   Reply With Quote
Old 11 Jan 2005, 09:07 AM   #4
Digital Video Explorer
 
ormonde's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 3,735
Default BlackMamba

Just out of curiosity, what version of TMPGEnc are you using?
ormonde is offline   Reply With Quote
Old 11 Jan 2005, 05:00 PM   #5
Retired
 
setarip's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 24,955
Default

1) Load the original .AVI video file into VirtualDub (or one of its many variants) or NanDub

2) From the "File" dropdown menu, select "File Information"

3) Post (here) EVERYTHING you see (BOTH video and audio information), or post a screen capture .jpg of the information box
setarip is offline   Reply With Quote
Old 11 Jan 2005, 08:33 PM   #6
Junior Member
Junior Member
 
BlackMamba's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 5
Default Well this is what it looks like ............

TMPGEnc v 2.524.63.181
Attached Thumbnails
TMPGenc Audio-shot.jpg  
BlackMamba is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 01:31 PM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com