Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Other > Archive (Active) > VCD/SVCD > Conversion/Encoding

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 2 Dec 2005, 09:27 PM   #1
T-O
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1
Question TMPGEnc problem, no video - only sound

Hi, i've got a problem encoding a dv avi to mpeg2 for a svcd

I've made a movie in premiere pro, exported to DV AVI, pal, 720 x 576 25 f/s
The movie is 4 gig in size, plays fine in WMP

then i import the movie into TMPGEnc, use normal settings, SVCD pal 600 some lines, 480 x 576 pixels, 25 f/s, check the option video & audio.

It says i't going to be 400 mb in size, ik click start and wait 40 minutes

Then when i want to play it, it only shows black video and the sound is fine. Playing with powerdvd gives the same, burning it with nero svcd and playing on a dvdplayer displays the same.

Can anyone help me?
T-O is offline   Reply With Quote
Old 3 Dec 2005, 02:44 AM   #2
Demigod of Digital Video
 
LT. Columbo's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Los Angeles, CA
Posts: 10,671
Default

Go to the TMPGEnc's Option menu and select Environmental settings. From there, select the
VFAPI Plug-in tab.

There you see a list of various reader plugins installed for the TMPGEnc. The one that's called DirectShow Multimedia File Reader is the one that we're looking at. As a default, its priority is -1. Select the item and right click on it. Choose Higher priority and repeat this until the "Priority" for this item is higher than any other plugin's priority in the list (usually 2).

give this a try.
__________________
"One day men will look back and say I gave birth to the 20th Century". Jack The Ripper - 1888
Columbo moments...
"Double Shock" "The Greenhouse Jungle" "Swan Song" FORUM RULES
"You try to contrive a perfect alibi, and it's your perfect alibi that's gonna hang ya."
(An Exercise In Fatality, 1974)


LT. Columbo is offline   Reply With Quote
Old 1 Apr 2008, 05:59 PM   #3
Junior Member
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1
Default

The same problem, but with v3.0.5.149. There is no such menu(Options,Environmental....). I looked at Preferences Menu, but couldn't find the solution.
Please help me.
HalG is offline   Reply With Quote
Old 1 Apr 2008, 06:59 PM   #4
Lord of Digital Video
Lord of Digital Video
 
paglamon's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: 22░38'12.55" N, 88░25'20.87" E
Posts: 2,126
Default

Quote:
The same problem, but with v3.0.5.149. There is no such menu(Options,Environmental....).
Columbo was talking about TMPGEnc Plus.
You are probably talking about TMPGEnc DVD Author.
__________________

ONLY MOMENTS LINGER...DEWDROPS ON A FALLEN LEAF
paglamon is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT +10. The time now is 03:37 AM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com