Digital Video Forums  

Go Back   Digital Video Forums > Other > Archive (Closed) > Boycotts/Protests/Petitions/Rants

 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 12 Mar 2002, 07:01 PM   #1
Member
Member
 
Simon T's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 95
Default Widescreenterrorist Hostiles Amsterdam

Hey guys,

Anyone seen te news in Amsterdam yesterday?

There has been a man who hostiled the employees of different kinds of companies in the 'Rembrandt Tower' in Amsterdam.
Next to the the Rembrandt Tower is the Philips Tower. The man faxed his complaints to the Dutch Television (NOS?) and his complaint was about the 'force of widescreen'.

The televsion are forcing people to buy another television. He thinks his 4/3-television needs to be replaced by a widescreen because otherwise you have these black bars while playing a widesceen show o rmovie.

This man was off course crazy (smoked too much weed? ). I would have agreed if the man was complaining about these 4/3-television but no!! He want to KEEP the 4/3!!!

Butin the end, everything ended good because the man shot himself! (Fortunately
KEEP PROCUCING THESE WIDESCREEN PHILIPS
__________________
Still standing... ...also after the forumcrash )

Last edited by Simon T; 12 Mar 2002 at 07:07 PM
Simon T is offline  
Old 12 Mar 2002, 07:06 PM   #2
Member
Member
 
Simon T's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 95
Default

EXTRACTION OF 'De Standaard (Belgian newspaper) (in dutch)

De gewapende man die gisteren enkele mensen gegijzeld hield in de Rembrandttoren in Amsterdam, kwam gisterenavond om het leven. Hij schoot zichzelf neer, werd nog met een bus afgevoerd maar bezweek aan zijn verwondingen. De man was wellicht psychisch gestoord.


De politie kreeg om 9.20 uur de melding dat een man met ,,minstens één vuurwapen'' een groep mensen onder schot hield. De omgeving van het gebouw en het nabijgelegen Amstelstation werden afgezet. Na enige tijd werd duidelijk dat de actie verband hield met het Philips-concern. Op diverse verdiepingen van de Rembrandttoren verschenen pamfletten voor de ramen met de tekst ,,We mislead Kleisterlee''. Gerard Kleisterlee is de nieuwe bestuursvoorzitter van Philips. In een fax aan diverse media ageerde de man tegen ,,de manipulatie door verkopers van breedbeeldtelevisie''. Het hoofdkantoor van Philips zat twee jaar geleden in de Rembrandttoren. Het concern verhuisde afgelopen zomer naar de Breitnertoren, dertig meter verderop.

Philips reageerde onthutst op de gijzeling. ,,Wij hebben geen idee waar het precies om gaat'', verklaarde een woordvoerder. ,,Er zijn, voor zover ik weet, geen bedreigingen geuit tegen het bedrijf.''
Simon T is offline  
Old 12 Mar 2002, 07:12 PM   #3
Member
Member
 
Simon T's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 95
Default Newspaper De Telegraaf

DE TELEGRAAF (dutch newspaper) (in dutch

AMSTERDAM - Een 59-jarige verwarde inwoner van Uithoorn heeft gisteren urenlang personeelsleden van het kantorencomplex de Rembrandttoren aan het Amstelplein in Amsterdam onder bedreiging van twee vuurwapens gegijzeld. Hij maakte geen slachtoffers. Aan het eind van de dag kwam er een eind aan het drama toen de man zichzelf doodschoot. Buschauffeur John R. kwam bizar genoeg tot zijn daad uit protest tegen de "onzinnige invoering" van breedbeeldtelevisies. In een verklaring die hij onder meer aan deze krant faxte, viel te lezen dat "kopers van deze toestellen worden misleid en dat er geheimzinnige boodschappen in de zwarte balken zitten die met de uitzendingen gepaard gaan".

Hij ageerde al ongeveer een jaar tegen breedbeeldtelevisies, onder meer bij de Consumentenbond, maar kreeg steeds nul op het rekest. Volgens de politie had de man een strafblad, maar is hij nooit wegens geweld veroordeeld.

Vergissing


De dader heeft de gijzelaars gedwongen voor de ramen de tekst 'Wij misleiden' en 'Kleisterlee liegt' te plakken. (Foto: ANP)

De gijzelnemer heeft zich in het kantorencomplex vergist. Hij moet hebben gedacht dat breedbeeld-producent Philips in de Rembrandttoren was gevestigd, maar het bedrijf is sinds een half jaar verhuisd naar de naastgelegen Breitnertoren. Hij maakte echter geen aanstalten om naar de andere toren te gaan.

De Uithoornaar hield vanaf 09.30 uur bij de receptie achttien mensen onder schot met een pistoolmitrailleur en een handvuurwapen. Ook had hij een koffertje bij zich waarin naar eigen zeggen explosieven zaten.

De gijzeling in de hoogste toren van Amsterdam kwam exact een half jaar na de aanslagen in de Verenigde Staten. "Hij dwong ons op de grond te gaan zitten en rustig te blijven", vertelde een van de gijzelaars na afloop. "Hij dreigde het gebouw op te blazen als er iets gebeurde dat niet naar zijn zin was. Er zitten hier veel Amerikaanse bedrijven en je weet maar nooit met wie je te maken hebt. Je gedachten gaan toch terug naar 11 september." In de toren, die 36 etages telt, zijn ook Amerikaanse en Britse bedrijven gevestigd.

De gijzelnemer liet in het hele gebouw pamfletten voor de ramen hangen met daarop teksten die op Philips sloegen, zoals 'We mislead' (Wij misleiden) en 'Kleisterlee lies' (Kleisterlee liegt).

Hij verschanste zich bij de receptie, waar hij een uitstekend overzicht had op wat er buiten gebeurde. Ook kon hij op verschillende monitoren de beelden op de beveiligingscamera's volgen. Hij legde de portier geen strobreed in de weg; deze kon gewoon de telefoon opnemen of zelf bellen.Een overzicht van de hulpdiensten die bij de Rembrandttoren aanwezig waren. (Foto: ANP)

Op het moment dat de gijzeling begon, bevonden zich enkele honderden mensen in de toren. Sommigen wisten via de brandtrappen het gebouw te verlaten, anderen, in totaal 237 mensen, bleven op de bovenverdiepingen. Zij liepen geen direct gevaar.

Een speciale onderhandelaar van de politie stond in nauw contact met de gijzelnemer. Mede door zijn inzet werden zes vrouwen en later nog eens twee mannen vrijgelaten.

De gijzelaars bleven vrij rustig onder de omstandigheden. Drie medewerkers van ING-directeur W. Jansen werden onder schot gehouden. "Af en toe heb ik telefonisch contact met hen", vertelde Jansen. "Ze houden zich sterk. Ik vind het vreselijk dat ik er zelf niet bij ben, ik voel me verantwoordelijk voor mijn mensen."

Rolf Geling van het energiebedrijf Minart kon op tijd wegkomen, maar enkele van zijn collega's waren minder fortuinlijk. "Ze maakten nog gebaren dat hij een pistool had. Ze leken niet in paniek."

De gehele dag waren de politie, GG&GD en brandweer waren met een enorme macht op de been, in totaal zo'n 200 mensen. De omgeving werd hermetisch afgesloten. Trein- en metroverkeer werden stilgelegd, afritten van de snelwegen gingen op slot. Leden van het arrestatieteam waren paraat en speciale calamiteitenteams werden opgeroepen. De traumahelikopter vloog af en aan. Nabij de Rembrandttoren, vlakbij het Amstelstation, stonden ambulances gereed om eventuele gewonden af te kunnen voeren.

De gesprekken met de gijzelnemer verliepen volgens de politie in een "open en ontspannen sfeer". Om 16.15 uur deelde hij dat hij even een pauze inlaste en naar het toilet ging om zich op zijn actie te bezinnen. Daar vuurde hij echter twee kogels door zijn hoofd, zo bleek even na half vijf. De man overleed in het ziekenhuis.

De gijzelaars werden in een speciale bus weggereden. Zij zullen professionele hulp krijgen. Philips heeft zijn medeleven met de betrokkenen getoond.
Simon T is offline  
Old 12 Mar 2002, 07:14 PM   #4
Member
Member
 
Simon T's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 95
Default ARTICLE CNN.COM

ARTICLE CNN.COM

AMSTERDAM, Netherlands -- An eight-hour standoff in Amsterdam's tallest building ended when the hostage-taker shot himself dead, Dutch police say.

Eighteen hostages walked free unhurt after the 59-year-old gunman killed himself, police told reporters.

Eight of the hostages in the Rembrandt Tower had been released earlier in the afternoon. The remaining 10 left the building unscathed after he shot himself in a ground floor toilet.

Around 240 other office workers who had been trapped in the building during the standoff were also able to leave.

Dutch public television said earlier it had received a statement from the hostage-taker in which he said he was resisting "manipulation by sellers of widescreen television sets" who were guilty of "creative nonsense."

Negotiators had been in regular contact with the man, armed with an automatic weapon and a handgun, during the course of the day, police said.

A case the gunman had brought into the building was being examined by a bomb squad.

"It's a good outcome from the point of view of the hostages but a sad one regarding the death of the hostage-taker," Amsterdam's Chief Public Prosecutor Leo de Witt told Reuters.

The man stormed into the tower waving a firearm as hundreds of office staff started work in one of the city's major business districts at around 0820 GMT.

Police in bullet proof vests and with sniffer dogs ringed the tower, where some of the world's leading financial firms have offices, including Lehman Brothers, Merrill Lynch and Dutch bank ING.

The tower, which dominates the city's eastern skyline, once served as temporary headquarters for Dutch electronics firm Philips before the firm moved to another building nearby. Local television reports indicated the man may have chosen the wrong building.

Several windows were plastered with messages written in black ink. The messages included: "We lie" and "We mislead."

Each letter was written on an white piece of paper and glued to a window pane
Simon T is offline  
 

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off
All times are GMT +10. The time now is 01:18 AM.

Kirsch designed by Andrew & Austin


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1999 - 2018 Digital Digest

Visit DivXLand   Visit dvdloc8.com