Showing results 1 to 11 of 11

Thread: sound problems

  1. #1
    Junior Member
    Junior Member

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    4

    Question sound problems

    hi !!
    i have a file in a avi format. When i try to play it using windows media player it tries to download a codec but is unsuccessful in the end .. later on it plays the file but there is no SOUND ..
    how do i know if the sound has been encoded with the video .. and how do i get to hear the sound ??
    please help ...
    Thanks
    Last edited by comfy; 3 Jan 2003 at 03:09 PM

  2. #2
    Retired setarip's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    24,955

    Default

    Load the file into VirtualDub
    From the "File" dropdown menu, select "File Information"
    Post (here) EVERYTHING listed in the information box - or post a JPEG screen capture of the information box...

  3. #3
    Super Moderator
    UncasMS's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    9,047

    Default

    read my reply in this thread

  4. #4
    Junior Member
    Junior Member

    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Ohio
    Posts
    2

    Talking thanks

    i wanted to thank you both for the help, i tried virtualdub and it didntwork on the file. but the tsunami thing worked. thank you again.

  5. #5
    Super Moderator
    UncasMS's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    9,047

    Default

    you're welcome

  6. #6
    Junior Member
    Junior Member

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    4

    Default sound problems

    hi !!
    i have a file in a avi format. When i try to play it using windows media player it tries to download a codec but is unsuccessful in the end .. later on it plays the file but there is no SOUND ..
    how do i know if the sound has been encoded with the video .. and how do i get to hear the sound ??
    please help ...
    Thanks
    Attached Images Attached Images

  7. #7
    Super Moderator
    UncasMS's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    9,047

    Default

    you're missing the ac3 codec

    why did you not just followed, what was proposed above?
    i.e. installing tsunami!

  8. #8
    Junior Member
    Junior Member

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    4

    Default

    i did install Tsunami-Filter-Pack, can u please tell me .. what player i shud use to play my above mentioned file and how will the components in this pack integrate with my player

  9. #9
    Super Moderator
    UncasMS's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    9,047

    Default

    any player should do the job like e.g. windows media player 6.4, bsplayer, powerdivx, zoomplayer or media player classic

    only wmp7/8 should not be used!

    tsunamis filterpack has been thoroughly tested and you should install it via *custom* routine with all default settings.

    in case you havent installed the pack this way, repeat the installation.

    if you did, maybe using a different ac3 filter from within the filterpack might help.

    uncheck the intervideo audio ac3 codec and try ac3 filter 052.

  10. #10
    Junior Member
    Junior Member

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    4

    Default

    i'm attaching a jpg file .. i guess the audio encoding in the file is incorrect, maybe thats why the sound won't play ..is there any way i can correct this ??
    Attached Images Attached Images

  11. #11
    Super Moderator
    UncasMS's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    9,047

    Default

    could you load your file into GSPOT and post the results?
    (gspot is in the tsunami folder)

    did you try an alternative ac3 filter while disabling/unchecking the intervideo version?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •