Showing results 1 to 8 of 8

Thread: is it better to have 20MB (or more) free at the end of the DVDR?

  1. #1
    Junior Member
    Junior Member

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    ITALY
    Posts
    19

    Default is it better to have 20MB (or more) free at the end of the DVDR?

    seems like i started to make a lot of coasters in these last days....i got a doubt...could it be possibile that's because i tried to select as target size from shrink (or recode as well) 4,472MB instead of default DVD5 size (4,464 for shrink or 4,459 for recode)??
    i mean is it better to have 20MB (or more) free at the end of the DVDR? i ask cos its the only thing changed since my first backups, and now i get a coaster out of two on an average...so i dont know which way to turn and off the top of my head i thought also to this.....any help??i'd appreciate it thanx

  2. #2
    Gold Member
    Gold Member
    KingElvis's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Canada
    Posts
    122

    Default

    Why don't you just go back to the way you were doing them when you were successful? Also I heard it is good to leave a little bit of free space at the end specially if the media you are using are not the best quality.

    Good luck!

  3. #3
    Retired setarip's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    24,955

    Default To MiCK76

    What you've described is certainly symptomatic of the problem one encounters when using poor quality media...

  4. #4
    Junior Member
    Junior Member

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    ITALY
    Posts
    19

    Default

    @KingElvis

    i did but i encountered same problems now even leaving 20-25MB of free space...really don't know what's happening...

    @setarip

    it was what i thought at the beginning, but i tried also verbatim and tdk, actually not cheap...and anyway same medias i tried before without any prob...


    guys, hope i'll come out of this hell!!!!

  5. #5
    Gold Member
    Gold Member
    KingElvis's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Canada
    Posts
    122

    Default

    Have you tried uninstalling and re-installing? If not I would try that. Good luck!

  6. #6
    Retired setarip's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    24,955

    Default

    Try using a DVD/CD cleaning disc on your burner. Maxell makes one taht retails for approximately $10US...

  7. #7
    Junior Member
    Junior Member

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    ITALY
    Posts
    19

    Default

    thanx god and thanx KingElvis uninstalling and reinstalling nero seems to have solved my problem...lotta thanx man!!!

  8. #8
    Gold Member
    Gold Member
    KingElvis's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Canada
    Posts
    122

    Default

    Originally posted by MiCK76
    thanx god and thanx KingElvis uninstalling and reinstalling nero seems to have solved my problem...lotta thanx man!!!
    Glad to be of help.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •