Showing results 1 to 5 of 5

Thread: NEC 1300A (Again)

  1. #1
    Head of Sanitation MrE_H's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    UK
    Posts
    94

    Default NEC 1300A (Again)

    Hi Guys,

    I have seen a lot of activity about the NEC 1300A being picky but would like to ask a question.

    I have an NEC 1300A drive and have some unbranded DVD-R's and some Bulkpaq DVD+R's. The unbranded seem to be made by Princo which I have read are ****e but I thought the Bulkpaq would be OK.

    I have managed to burn one Princo at 1x using DVD Architect but about 10 have failed. I cant get Nero to burn at 1x so am not sure if this is why.

    The first Bulkpaq I got out of the box worked perfectly but now the drive won't recognise them and DVD Identifier says there is no disk in the drive. I have flashed the firmware to V1.09 and still no joy.

    Any ideas or should I just buy some Ritek disks and be done with it. Are these guaranteed to work?

    Cheers

    Mr E

  2. #2
    Lord of Digital Video
    Lord of Digital Video

    Join Date
    Sep 2003
    Location
    salisbury, UK
    Posts
    2,399

    Default

    My Bulkpaq (-R) disks are orange and showed up to be Princo. These utterly don't work on my 1300 (v1.09). I tried a pack of white top from Novatech http://www.novatech.co.uk/NOVATECH/s...NOV-DM25B#lblR and have so far (touch wood) not had a failure. I've not run one to identify the manufacturer yet but Novatech did stipulate they're proven with the 1300. Curious they seemed to have removed that though
    Last edited by sfheath; 13 Jan 2004 at 11:38 PM
    This isn't a learning curve ... this is b****y mountaineering!

  3. #3
    Junior Member
    Junior Member

    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    2

    Default

    Download the new firmware and propably you will be ok.

  4. #4
    Lord of Digital Video
    Lord of Digital Video

    Join Date
    Sep 2003
    Location
    salisbury, UK
    Posts
    2,399

    Default

    always a good suggestion thankyou Caveneo .. and after much surfing look what I came up with?

    http://www.necd.de/softwareoverview2...d/557/lang/ENG

    v1.A0 ? never seen version numbers in hexadecimal before!
    This isn't a learning curve ... this is b****y mountaineering!

  5. #5
    Head of Sanitation MrE_H's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    UK
    Posts
    94

    Default

    I have gone through my disks 1 by 1 and found that 9 are readable so I have emailed EBuyer to see what they have to say.

    Thanks for the Firmware link. I have used v1.09 from Herrie's but will give this a try as is "official"

    Cheers

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •