Page 1 of 2 12 LastLast
Showing results 1 to 15 of 16

Thread: problem getting current transfer mode switched

  1. #1
    Junior Member
    Junior Member

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    10

    Default problem getting current transfer mode switched

    my current transfer mode is stuck in PIO mode, i tried the tutorial, http://forum.digital-digest.com/showthread.php?t=61905, and it wont switch out of PIO mode, does anyone have a suggestions for me, i dont know too much about computers so please explain any answer you give
    thanks alot

  2. #2
    Lord of Digital Video
    Lord of Digital Video
    Gary D's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Canada-eh?
    Posts
    2,266

    Default

    Download Nero CD/DVD Speed from my signature and run the Nero info tool .

    Hit save file button and post back with the results here.

  3. #3
    Junior Member
    Junior Member

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    10

    Default

    the log is really huge and too big to post, is there a certain section that you want me to post

  4. #4
    Not a god of digital video blutach's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    is everything!
    Posts
    24,627

    Default

    See fix your DMA in my signature. Do you have the Intel Application Accelerator or the nvidia drivers installed ?

    Regards

  5. #5
    Lord of Digital Video
    Lord of Digital Video
    Gary D's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Canada-eh?
    Posts
    2,266

    Default


  6. #6
    Junior Member
    Junior Member

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    10

    Default

    Quote Originally Posted by blutach
    See fix your DMA in my signature. Do you have the Intel Application Accelerator or the nvidia drivers installed ?

    Regards
    i tried that sevearl times and it doesnt do anything

    some posts say to update BIOS but i have no clue how to do this, or how to switch the master/slave roles

  7. #7
    King of Digital Video
    King of Digital Video
    NightTran's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    eastcoast, on the beach
    Posts
    4,224

    Default

    do you have dell?

  8. #8
    Junior Member
    Junior Member

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    10

    Default

    yea, any suggestions?

    i just figured out how to update by BIOS and it didnt do anything

  9. #9
    King of Digital Video
    King of Digital Video
    NightTran's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    eastcoast, on the beach
    Posts
    4,224

    Default

    how did you change your bios? did you click Esc before you get out?

  10. #10
    Junior Member
    Junior Member

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    10

    Default

    http://support.dell.com/support/down...&os=WW1&osl=EN#

    just downloaded the program and ran it

  11. #11
    King of Digital Video
    King of Digital Video
    NightTran's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    eastcoast, on the beach
    Posts
    4,224

    Default

    did it work?

  12. #12
    Junior Member
    Junior Member

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    10

    Default

    it updated the bios but it didnt help the problem

  13. #13
    King of Digital Video
    King of Digital Video
    NightTran's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    eastcoast, on the beach
    Posts
    4,224

    Default

    you have to go in to the bio and fix your self, f2 was my function when start up

  14. #14
    Super Moderator
    Chewy's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    millenium falcon
    Posts
    18,971

    Default

    cough!
    I am getting a feeling of deja vu here, last time this happened, and a drive had been added to a dell, the poster never finished telling what he changed to fix, but my theory was the original drive was jumpered cable select and the
    added drive was jumpered slave?? That's just a wild guess!

  15. #15
    Next to Arch Stanton Zero G's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Canada
    Posts
    545

    Default

    I agree with you Chewy. Dell's and their damn cable select setups! I know because of my old Dell.
    "Wanted in 14 counties of this state. The condemned is found guilty of the crimes of murder, armed robbery of citizens, state banks and post offices, the theft of sacred objects, arson in a state prison, purgery, bigamy, deserting his wife and children, inciting prostitution, kidnapping, extortion, receiving stolen goods, selling stolen goods, passing counterfeit money, and contrary to the laws of this state, the condemned is guilty of using marked cards...therefore according to the powers vested in us, we sentence the accused here before us Tuco Benedicto Pacifico Juan Ramirez also known as the Rat and any other aliases he may have to hang by the neck until dead."

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help with burning problem
    By Madmike in forum DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware
    Replies: 71
    Last Post: 26 Jan 2006, 08:15 PM
  2. Replies: 9
    Last Post: 13 Jan 2006, 09:58 AM
  3. audio syncing problem
    By franchy in forum AVI, DivX/Xvid
    Replies: 4
    Last Post: 2 Dec 2002, 07:54 PM
  4. Tapes sound problem
    By xbzz in forum General Discussions
    Replies: 0
    Last Post: 27 Aug 2002, 11:50 AM

Bookmarks

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •