Page 1 of 2 12 LastLast
Showing results 1 to 15 of 21

Thread: bitset changes with NEC ND 3550 A

  1. #1
    Consequence is a bigger word than you think, it's bigger than you or me dmanshead's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    USA
    Posts
    376

    Default bitset changes with NEC ND 3550 A

    I attempted to change the bit set from dvd+ to dvd rom, with imgburn and it would not do it, there was also a message that there is a maximum of 500 changes allowed is this correct? My firmware is 1.05.
    If you use these forums you will not have to face that...
    Long Live Foamy!!!

    My burners Nec ND 3550A, Benq DQ60, Liteon SHW P6S, 2 Sony AW_Q170A's (free with my new system) and JLMS XJ-HD S.

  2. #2
    Super Moderator
    jmet's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    East, TX
    Posts
    8,697

    Default

    How do you know it wouldn't set it?

  3. #3
    Consequence is a bigger word than you think, it's bigger than you or me dmanshead's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    USA
    Posts
    376

    Default

    because i got a message that said failure then it still said 500 changes left....
    If you use these forums you will not have to face that...
    Long Live Foamy!!!

    My burners Nec ND 3550A, Benq DQ60, Liteon SHW P6S, 2 Sony AW_Q170A's (free with my new system) and JLMS XJ-HD S.

  4. #4
    Super Moderator
    Chewy's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    millenium falcon
    Posts
    18,971

    Default

    confirm with cdspeed and disc info tab, should show status of burned disk.

    post an imgburn log

  5. #5
    Super Moderator
    jmet's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    East, TX
    Posts
    8,697

    Default

    Quote Originally Posted by dmanshead
    because i got a message that said failure then it still said 500 changes left....
    ImgBurn says DVD+R by deault when you change the booktype. Chances are the disc is actually booktyped to "DVD-ROM".

  6. #6
    Lord of Digital Video
    Lord of Digital Video
    Gary D's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Canada-eh?
    Posts
    2,266

    Default

    My firmware is 1.05.
    The NEC 3550 will not do bitsetting without Liggys and Dees firmware for the burner.



    Get Version 1Y6 here (Pick the RPC1 firmware!). You need this firmware to do bitsetting!

  7. #7
    Super Moderator
    Chewy's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    millenium falcon
    Posts
    18,971

    Default

    http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=157109

    forgotten that, it was riplock that nec removed

    chewy DuH good call gary, very good

  8. #8
    Lord of Digital Video
    Lord of Digital Video
    Gary D's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Canada-eh?
    Posts
    2,266

    Default



    Thanks Chewy!

  9. #9
    Super Moderator
    Chewy's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    millenium falcon
    Posts
    18,971

    Default

    I always have the newest L&D's firmware downloaded before I get the drive

  10. #10
    Consequence is a bigger word than you think, it's bigger than you or me dmanshead's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    USA
    Posts
    376

    Default

    yes i was going to flash this later, had to work doing inventory today, but it is done for another yr. got out early getting to my jungle of a lawn then taking apart the machine to flash my NEC in safe mode on master alone. heres the log and some scans to look at while I'm away.

    Why such a difference in the scans from the nec to my liteon? shoudn't they show a similar pattern?
    Attached Images Attached Images
    Attached Files Attached Files
    If you use these forums you will not have to face that...
    Long Live Foamy!!!

    My burners Nec ND 3550A, Benq DQ60, Liteon SHW P6S, 2 Sony AW_Q170A's (free with my new system) and JLMS XJ-HD S.

  11. #11
    Super Moderator
    Chewy's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    millenium falcon
    Posts
    18,971

    Default

    shoudn't they show a similar pattern
    well they do, the rogue spike you can ignore in the liteon scan, the liteon
    corrects a lot of smaller stuff the nec doesn't handle well. The liteon is considered a better scanner, have you scanned the same disk at different speeds with the nec? Some do better at 5x some 8x some 16x?
    NEC burns better, liteon scans and reads better. Compare premium media and the differences are less, ignore pie's with nec, always bad.

  12. #12
    Consequence is a bigger word than you think, it's bigger than you or me dmanshead's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    USA
    Posts
    376

    Default

    ok so I got dee's 1Y6 firmware, when I changed it with imgburn it said said sucess and gave me 499 times more to change it. What happens if I hit zero? Is there a way to reset the counter? Maybe by 500 burns we should look for a new burner?
    If you use these forums you will not have to face that...
    Long Live Foamy!!!

    My burners Nec ND 3550A, Benq DQ60, Liteon SHW P6S, 2 Sony AW_Q170A's (free with my new system) and JLMS XJ-HD S.

  13. #13
    Super Moderator
    Chewy's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    millenium falcon
    Posts
    18,971

    Default

    well when you get close just use liggy's binflash tool and reset back to 500

  14. #14
    Yummy!!! daman's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Michigan,U.S.A!!!
    Posts
    684

    Default

    Quote Originally Posted by dmanshead
    ok so I got dee's 1Y6 firmware, when I changed it with imgburn it said said sucess and gave me 499 times more to change it. What happens if I hit zero? Is there a way to reset the counter? Maybe by 500 burns we should look for a new burner?
    I think thats how many times you can change the booktype,,(DVD+R DL to
    DVD-ROM or DVD+R to DVD-ROM)not how many burns you can do,
    and once changed you should never have to change it again..

    right??? wrong???
    She's going down to the devil, down down to 90 degrees.

    Rock on bro!!!!
    _________________________________________________
    Down load DVDFab Decrypter:Here
    Down load shrink 3.2.0.15: Here
    DVD Decrypter 3.5.4.0: Here
    Down load VoBblanker: Here
    Down load ImgBurn: Here
    Down load RipIt4Me: Here
    RipIt4Me guide: Here

  15. #15
    Super Moderator
    Chewy's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    millenium falcon
    Posts
    18,971

    Default

    right??? wrong???
    never thought about it but you must be right since the counter is supposed to protect the eprom, when you set it(bitsetting), the programs have to write to it.
    I guess they just check later or the drive reports to the program.
    Means a lot of drives which don't remember get set a bunch.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Chewy's New Nec 3550
    By Chewy in forum DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware
    Replies: 52
    Last Post: 15 Jun 2006, 04:07 AM
  2. Nec 3550
    By gs47 in forum DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware
    Replies: 7
    Last Post: 13 Apr 2006, 10:23 AM
  3. heads up nec 3550 users
    By Chewy in forum DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware
    Replies: 5
    Last Post: 12 Feb 2006, 02:10 PM
  4. promising future nec 3550
    By Chewy in forum DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware
    Replies: 1
    Last Post: 3 Dec 2005, 02:12 PM

Bookmarks

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •