Showing results 1 to 5 of 5

Thread: Need help with new NEC ND-3550A

  1. #1
    Junior Member
    Junior Member
    TastyNutz's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    32

    Default Need help with new NEC ND-3550A

    I recently added some upgrades to my desktop, and decided to add a new burner while I was at it. The system is now as follows:

    Athlon XP 1800, 1.52 GHz, 1 GB RAM, WinXP Pro, SP2, NEC ND-3550A (1.05 firmware), and 600+GB HDD capacity.

    The only problem... I can't get a decent burn!

    I use TYG02 media, with the same process I've been using with my laptop system. I edit with Menu Shrink, VOBBlanker... encode with DVDRebuilder using Procoder... then burn with Imgburn. It's produced great results. But not with the new NEC burner.

    I've enabled DMA. I burn at 4x. I use good media. I'm not multitasking. Yet, I'm getting burns that are full of errors and won't play thru on my stand alone player.

    Any suggestions?
    Dell Inspiron 5150, 3.06 Ghz, 1 Gb RAM, 40 Gb system HDD, 100 Gb external USB, WinXP Home SP2, NEC ND-6650A, Epson R-200.

  2. #2
    Super Moderator
    Chewy's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    millenium falcon
    Posts
    18,971

    Default

    if the finished file(s) play from your computer fine but your burns are bad then I would suspect your burner is bad or you have a bad cable or weak power supply.

  3. #3
    Junior Member
    Junior Member
    TastyNutz's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    32

    Default

    I tried a couple more burns of the same file and Imgburn verified them without errors this time.

    Whatever was wrong, seems better now.
    Dell Inspiron 5150, 3.06 Ghz, 1 Gb RAM, 40 Gb system HDD, 100 Gb external USB, WinXP Home SP2, NEC ND-6650A, Epson R-200.

  4. #4
    Lord of Digital Video
    Lord of Digital Video
    Gary D's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Canada-eh?
    Posts
    2,266

    Default

    Update to 1Y6 firmware from this site: http://liggydee.cdfreaks.com/page/

    Buy DVD+Rs discs and bitset them to DVD-ROMs. More Info: LINK: http://forum.digital-digest.com/show...threadid=46559

  5. #5
    Who Farted? locoeng's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    behind you
    Posts
    2,509

    Default

    I burn at 4x. I use good media.
    With the NEC and those excellent TY's you might also consider bumping your burn speed up to 6X or even 8X.


    "I refuse to have a battle of wits with an unarmed person. It's not fair to you and no challenge for us."
    Walt Kelly

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. NEC 3550A OEM flashable?
    By allahandr0 in forum Junior Members/Newbies
    Replies: 4
    Last Post: 19 Jun 2006, 05:14 AM
  2. ImgBurn and NEC 3550A
    By inddoc in forum ImgBurn
    Replies: 2
    Last Post: 1 Jun 2006, 06:40 AM
  3. NEC 3550A oem questions
    By Dr Klovernutz in forum DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware
    Replies: 51
    Last Post: 11 May 2006, 07:45 AM
  4. ?? about NEC ND-3550A
    By jmackc24 in forum DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware
    Replies: 9
    Last Post: 5 Apr 2006, 10:26 PM
  5. NEC 3550A OEM vs Retail
    By gs47 in forum DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 22 Mar 2006, 10:44 AM

Bookmarks

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •