Page 1 of 3 123 LastLast
Showing results 1 to 15 of 31

Thread: *New* Benq 1655 not working!

  1. #1
    Lord of Digital Video
    Lord of Digital Video
    katzdvd's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    2,198

    Default *New* Benq 1655 not working!

    Looks like I have a problem; 1 of my *new* 1655 drives appears to be not working. I bought 2 1655s & 2 1650s back a couple mo. ago when they had that super deal ($30 shipped) on them. I had only used this particular drive, maybe 5 times or so.

    Now, when I insert a cd or dvd, the light blinks for maybe 20 seconds, & then goes out. The drive is recognized by the pc as an existing drive, but any attempt to access the drive results in "please insert a disk in the drive". Any suggestions, or is this drive dead already?

    DVDD shows this drive, but displays the message "device not ready (medium not present). I didn't know if it would help or not, but I uninstalled the drive & rebooted to see if it would fix - it did not

    Any ideas?

  2. #2
    Digital Video Expert
    Digital Video Expert
    codajohn's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    New Jersey
    Posts
    661

    Default

    Katz
    Can you return it? Is the place you purchased the drives reputable?
    Can't hurt to speak to customer service. If there is one?
    Happy Thanksgiving
    CJ
    My DVD Collection
    Register To Join Digital Video Forums


    Dell Inspiron 9100 Laptop, Windows XP Home SP 2 (build 2600), 2.80GH Pent 4, ST94811A 40GB HD, 2GB RAM, NEC DVD+RW ND-6100A 104D, ATI MOBILITY RADEON 9700, External 250GB Maxtor HD, External LG-5163D A105

    IBM ThinkCenter 8189, XP Pro, 3.2GH Pentium 4, 120 GB HD, 1GB Ram, BENQ DW1650 BCIC, Nvidia GeForce FX 5200, Generic floppy disk drive (3.5")

    The Golden Rules of Burning

  3. #3
    Lord of Digital Video
    Lord of Digital Video
    katzdvd's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    2,198

    Default

    Hi codajohn,

    We are taking about this now on page 3 of this thread. http://forum.digital-digest.com/showthread.php?t=73584

    Bought from newegg, they have givin me an RMA; problem is, I can't get a 1655 in return, since they are out of them for good! So, its' either money back or an alternate drive.

    regards, katz

  4. #4
    Super Moderator
    Chewy's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    millenium falcon
    Posts
    18,971

    Default

    I have a theory that if we could get katz away from the turkey and football long enough he could verify if it's bad or not.

  5. #5
    Lord of Digital Video
    Lord of Digital Video
    katzdvd's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    2,198

    Default

    I have a theory that if we could get katz away from the turkey and football long enough he could verify if it's bad or not.
    Ummm.... Well, I am a Vegan & I am not really into watching sports (Well, I watch pro wrestling with my son, if you call that a "sport"!)

    Actually, I've been outside cutting firewood all day - but we will get to the bottom of this!

  6. #6
    King of Digital Video
    King of Digital Video
    NightTran's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    eastcoast, on the beach
    Posts
    4,224

    Default

    I would flash a few firmware before you return it, after flash one test it if it is not work then flash to another one, I brought my 1620 once like that but it only last few months

  7. #7
    Lord of Digital Video
    Lord of Digital Video
    katzdvd's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    2,198

    Default

    Night & Chewy;

    I (re)flashed firmware twice on the burner with the BCHB version. It is still showing up as only 4x supported write speed.

  8. #8
    King of Digital Video
    King of Digital Video
    NightTran's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    eastcoast, on the beach
    Posts
    4,224

    Default

    was it EOM or retail? I am just curious, I still have one brand new one in box and did not do any thing with it yet

  9. #9
    Super Moderator
    Chewy's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    millenium falcon
    Posts
    18,971

    Default

    how was the drive hooked up during the flash?

    did you download a fresh version of the firmware and flash from safe mode?

  10. #10
    Lord of Digital Video
    Lord of Digital Video
    katzdvd's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    2,198

    Default

    Night - it is an oem drive; just came with Nero disc, that's all.

    how was the drive hooked up during the flash?
    IDE 1 master
    did you download a fresh version of the firmware and flash from safe mode
    Fresh version, yes - from rpc1. Flashed 2 times in safe mode, didn't seem to fix it. Still showing as 4x only

  11. #11
    King of Digital Video
    King of Digital Video
    NightTran's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    eastcoast, on the beach
    Posts
    4,224

    Default

    he mean did you down load the firm ware again and flash it

    Edit: I bought three EOM Pioneer 11D,nec 3550 and benq 1650 they were close but not 100% compare to the retail that others have and I have
    Last edited by NightTran; 24 Nov 2006 at 02:57 PM

  12. #12
    Super Moderator
    Chewy's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    millenium falcon
    Posts
    18,971

    Default

    http://www.benq.us/products/storage/...nloads&dType=B

    never heard of a drive being bad this way before?


    does cdspeed disk info show the same thing?
    Last edited by Chewy; 24 Nov 2006 at 03:23 PM

  13. #13
    Lord of Digital Video
    Lord of Digital Video
    katzdvd's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    2,198

    Default

    Flashed to BCIB firmware in your link, chewy.

    <BR><BR>

  14. #14
    King of Digital Video
    King of Digital Video
    NightTran's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    eastcoast, on the beach
    Posts
    4,224

    Default

    just wonder if you have Qsuit, put over speed on to see if it read the same, I am out of option

  15. #15
    Super Moderator
    Chewy's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    millenium falcon
    Posts
    18,971

    Default

    Quote Originally Posted by NightTran View Post
    just wonder if you have Qsuit, put over speed on to see if it read the same, I am out of option

    I think you may be on to something NightTran, Benq's have that fancy overspeed feature, that's what may be hosed, not the firmware or hardware?

    Imgburn will turn on overspeed for the drive, permanently or temporarily.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. DL movie backup to DVD+R DL (BenQ 1655)
    By SkaarjMaster in forum ImgBurn
    Replies: 6
    Last Post: 22 Nov 2006, 12:02 PM
  2. 37$ to the door usa benq 1655
    By Chewy in forum DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware
    Replies: 26
    Last Post: 29 Sep 2006, 04:00 PM
  3. 1650/1655 at NewEgg
    By NightTran in forum DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware
    Replies: 38
    Last Post: 14 Sep 2006, 07:03 AM
  4. Benq 1650/1655 not reading some discs...
    By katzdvd in forum DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware
    Replies: 5
    Last Post: 25 Aug 2006, 12:47 PM
  5. BenQ DQ60 is it a BenQ
    By dmanshead in forum DVD Blank Media, Burning, Recording Hardware
    Replies: 3
    Last Post: 11 Jun 2006, 07:57 PM

Bookmarks

Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •